Polis olmak isteyenler dikkat! Emniyet açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğü bin 100'ü kadın olmak üzere 6 bin polis memuru adayı alacak. Adayların 30 yaşından gün almamış olmaları ve KPSS'ye girmiş olmaları şartı aranıyor. Bu arada, 5 bin özel harekat polisi adayı alımı için yapılan sınavın sonuçları açıklandı.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitilmek üzere 6 bin polis memuru adayı alacak.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, adayların 4 bin 900'ü erkek, bin 100'ü kadın olacak.

Adayların, 31 Aralık 2015 itibariyle 30 yaşından gün almamış olmaları, KPSS Lisans P3 taban puanlarının en az 65 olması gerekiyor. Emniyet personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarında aranacak taban puan 52 olarak belirlendi.

Adaylar, başvuru koşulları, sınav takvimi ve diğer konular hakkındaki detaylı bilgileri Polis Akademisi Başkanlığının internet adresi www.pa.edu.tr'den öğrenebilecek. Başvurular 10-20 Kasım tarihleri arasında bu internet sitesinden online olarak yapılacak.

Bu arada Polis Akademisi Başkanlığı, 5 bin özel harekat polisi adayı için yaptığı sınavın sonuçlarını da açıklandı. Özel Harekat adayları sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğünün www.egm.gov.tr veya Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr adresli internet sitelerinden öğrenebilecek.

ulusalkanal.com.tr

Vatandaşın ihbarı yüzlerce öğrenciyi kurtardı Gündem ABD F15’leri İncirlik'te Gündem TGB, Obama'yı İstanbul'da protesto etti Gündem Mandacılığın dayanılmaz çekiciliği! Gündem