Ergüder Yoldaş 77 yaşında hayatını kaybetti

Yoldaş, İzmir'de zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi

Abone ol

Besteci Ergüder Yoldaş, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 20 gün önce zatürre teşhisiyle Özel Su Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yoldaş, sabaha karşı tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

6 Haziran 1939'da doğan Yoldaş, bir dönem eşi olan Nur Yoldaş ile 1981 yılında çıkardığı "Sultan-ı Yegah" albümüyle Türk pop müzik tarihinin önde gelen albümlerinden birine imza attı.

Bir dönem Büyükada'da yaşadığı inziva hayatıyla gündeme gelen Yoldaş, yaşamının son döneminde İzmir'de kız kardeşiyle yaşıyordu.

ERGÜDER YOLDAŞ KİMDİR

70 ve 80'li yılların çok önemli bestecisi olan Yoldaş, Türk pop müziğine "Sultan-ı Yegah" gibi bir başyapıt armağan etti. 80'lerde, makam müziğiyle popun en iyi, en rafine bileşimini oluşturdu. Uluslararası yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. İstanbulŞehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü yaptı. 1981'de bestelediği, eşi Nur Yoldaş'ın seslendirdiği Attila İlhan'ın şiiri Sultan-ı Yegah 45'liğiyle Türk popunda çığır açtı. 1991 yılından sonra uzun süre İstanbul, Büyükada'da anarşist bir hayat yaşamayı seçti. Son olarak İzmir'de kız kardeşinin yanına yerleşmişti. Yoldaş, 1976'da ses sanatçısı Nur Yoldaş’la evlenmişti.

Puşkin yurtdışında bir tek Erzurum'u görmüş Kültür Sanat "Dost Elleri" sergide buluştu Kültür Sanat Usta yönetmen hayatını kaybetti Kültür Sanat 'Kalbi Ulusal Gönüllüsü olarak çarpan herkes davetlidir' Kültür Sanat