Prof. Dr. Faruk Aydın: Yanımızda birden fazla maske taşımak zorundayız

KTÜ Klinik Mikrobiyoloji Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, Ulusal Kanal’da, Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu.

Abone ol

Koronavirüsteki son tabloyu değerlendiren Aydın, "Salgınla mücadelede geldiğimiz noktada tedbirlerin başarılı gittiğini gözlemliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın bu başarıda katkıları vardır. Ancak bundan sonraki süreçte tedbirlerden asla vazgeçmemiz gerekiyor. Çünkü salgın henüz sönmeye başlamadı. Hep birlikte yaşamak için alınan tedbirlere uymalıyız" önerisinde bulundu.

Havaların ısınmasının salgını nasıl etkileyeceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Aydın, "Havaların ısınmasındaki avantajımız güneşin UV ışınlarının dünyamıza dik ulaşması sonucu virüsler için öldürücü olabileceğidir. Ancak bunun indirekt bir etkisinin olduğunu görüyoruz. Sıcaklığın artmasının bizim için kötü yanı ise yeni normaller sürecinde takmamız gereken maskeleride etkilemesidir. Havalar ısındıkça maskelerimiz de daha kısa sürelerde ıslanacaktır. Bu nedenle mutlaka yanımızda birden fazla maske taşımak zorundayız. Maskelerimiz ıslandığında değiştirmeliyiz ancak asla maskeden vazgeçemeyiz" diyerek uyardı.

Türkiye’de uygulanan test stratejisine ilişkin ise, "Bugüne kadar semptom gösteren hastalara test yapılıyordu. Yeni normalleşme döneminde test stratejimizi de semptom göstermeyen hastaları da kapsayacak şekilde değiştirmemiz gereklidir" dedi.

Aydın, son olarak salgının turizm sektörüne etkilerini değerlendirerek, "Turizm sektörünün yeni normallere uygun altyapıya sahip olduğunu gördük. Ancak turistler denize ve ya havuza girerken fiziki mesafe tedbirlerine uymalıdırlar" diyerek başlıca önlemi hatırlattı.

ulusal.com.tr

Sezen Aksu'nun ikinci kez yakalandığı kolit hastalığı nedir? Kolit hastalığı ve tedavi yöntemleri... Sağlık Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sınıf geçmeyle ilgili açıklama Sağlık Şırnak Üniversitesi'nden öğretim üyeleri: FETÖ'ye karşı susmayacağız! Sağlık Yerli taşınabilir solunum cihazı üretildi Sağlık