Mehmetçik'in başarısı

Şehit Yarbay İlker Çelikcan'ın adının verildiği Doski Vadisi'ndeki operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri sivil halka zarar gelmemesi için aşırı hassasiyet gösterdi. 40 günlük operasyon, "Başarının sırrı teröristle sivilleri ayırmaktan geçer" anlayışıyla yürütüldü. Zaman zaman bir günde temizlenecek bölgelerdeki çalışmalar günlerce devam etti. Bu anlayış halktan büyük takdir topladı.

Abone ol

Doski Vadisi'nde 40 gün süren operasyonlarda Türk Silahlı Kuvvetleri son dönemin en önemli başarılarından birini elde etti. Bu başarıda, teröristlerden ayrılan sivil halkın zarar görmemesi için gösterilen özen büyük paya sahip oldu.

Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın adının verildiği operasyon zor koşullarda yürütüldü.

Operasyonun belki de en zor yanlarından biri, sivil halkın zarar görmesini engellemekti. Mehmetçik, 40 gün boyunca "Başarıda esas olan sivil halkla teröristi birbirinden ayırmakta yatmaktadır" anlayışıyla hareket etti.

Operasyonlarda kılı kırk yararak, aşırı hassasiyet gösterildi. Sivil halka hiçbir zarar gelmemesi sağlandı.

Bu nedenle, zaman zaman bir günde bitecek operasyonlar günler boyunca sürdü.

Zor da olsa, başarı sağlandı. Mehmetçik bu anlayışın meyvesini bölge halkının takdirini kazanarak topladı.

Dağlıca bölgesindeki köy ve mezralarda yaşayan vatandaşlarımızın kimi mehmetçiğe kısa mektuplar yazdı, kimi çocuklar da çizdiği resimlerle mehmetçiğe teşekkür etti.

ulusalkanal.com.tr

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü: ABD uçağı kaçan hastalara dahi ateş açtı Gündem THY uçağı Toronto'ya acil iniş yaptı Gündem Diyarbakır şehitlerine veda Gündem Mahkemeden Koza İpek kararı Gündem