Savunma sanayine tehdit: Bomba koymaktır

AKP, Orta Vadeli Programı ile devletin elinde kalan son KİT’leri de özelleştirmeye hazırlanıyor. Şeker Fabrikaları, göz dikilen fabrikalar arasında... Şeker İş Sendikası, programa tepki gösterdi ve “Şeker Fabrikalarını özelleştirmek Türkiye Savunma Sanayi’nin kalbine bomba koymaktır” dedi.

Abone ol

AKP açıkladığı Orta Vadeli Programda devletin elinde bulunan Kamu İktisadi Teşekküllerini özelleştireceğini duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan programa göre, AKP’nin gözünü diktiği fabrikalar arasında Şeker Fabrikaları da var.

Ulusal Kanal’ın konuyla ilgili haberinin ardından yazılı bir açıklama yapan Şeker İş Sendikası, özelleştirme programına tepki gösterdi.

Sendika Başkanı İsa Gök imzalı açıklamada; “Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi Türkiye Savunma Sanayi’nin kalbine bomba koymakla eşdeğerdir” denildi.

Gök, Şeker sektörünün stratejik özelliği nedeniyle savunma sanayinin en önemli silahları arasında yer aldığını belirtti.

Özelleştirme sürecinin tüm fabrikaların elini, kolunu bağladığını vurgulayan Gök, fabrikaların satılmaması için mücadelenin önemine değindi.

HABER: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

İlker Başbuğ'dan Ricciardone'ye: Yargıtay'daki konuşmam bugün de geçerlidir Gündem Kanada'da 'teröre hayır kardeşliğe evet' Gündem Rusya’nın Ankara Büyükelçisi: NATO'nun tepkisine şaşırdık Gündem İncirlik'e geldiler Gündem