CHP'de HDP rüzgarları

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahaddin Demirtaş'a CHP İzmir milletvekili Rıza Türmen'den övgü geldi. Türmen, "Aslında Selahattin Demirtaş'ın söylediklerinin CHP'nin söylemi olması gerekir" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimleri CHP'de iki çizgi üzerinde yürüyen farklı söylemleri daha da derinleştirdi. Bir grup ulusalcı vekil Genel Merkezi istifaya çağırırken liberal kanat HDP politikasını CHP'nin sahiplenmesini istedi.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği CHP İzmir milletvekili Rıza Türmen, "Genel Başkan mutlaka devam etmeli. Ama yeni bir söylem için yeni bir kadroya ihtiyaç var" dedi. İzmir milletvekili HDP politikalarını CHP'ye önerdi.

CHP Milletvekili Rıza Türmen, "Bugün aslında Demirtaş’ın söylediklerinin CHP’nin söylemi olması gerekir. Yani; bir yandan ezilenin, garibanın, işçinin, yoksulun yanında olan, öbür taraftan bütün farklı kimlikleri kucaklayan, o farklı kimlikleri tanıyan, anlayan, onlara kamusal alanda yer açan yeni bir söylem gerekir. " dedi.

Seçim sonuçlarını Twitter'da analiz eden CHP milletvekili Melda Onur da HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın "solun yeni lideri" olduğunu ileri sürdü. Demirtaş'dan övgüyle bahseden Onur, "Demirtaş'ın kendi partisini ve davasını aşan kabul görürlüğüyle solda yeni bir lider olarak var oluşunu çok önemsiyorum." dedi.

ulusalkanal.com.tr

MGK sona erdi! Gündem Koç'tan kurultay çağrısı yapan vekillere suçlama Gündem "Yeni yetme" yanıt verdi Gündem 'Küçük enişte' hayatını kaybetti mi? Gündem