İSTAMED Başkanı Vefa Türksever cevapladı: Maske satılacak söylentileri doğru mu?

İstanbul Medikal İşletmeciler Derneği Başkanı Vefa Türksever Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu.

Abone ol

Maske dağıtımı ile ilgili problemlere değinen Türksever, "Şu anda maske üretimine ilişkin bir problem bulunmuyor. Asıl problem maske dağıtımına ilişkindir. Maske dağıtım yetkisinin sadece eczenelere verilmesi eczaneler üzerinde de bir yoğunluk getiriyor. Talebimiz maske dağıtımının tıbbi materyal satma ruhsatı olan medikal işletmeler tarafından da yapılmasıdır. Ayrıca maskeler 1 TL gibi sembolik fiyatlarla da vatandaşa ulaştırılabilir. Buradaki amaç kar etmek değildir. Maliyetine satılan maskelerle vatandaşın maskeye erişimini kolaylaştırmaktır. Dileğimiz hep birlikte bu sürecin atlatılmasıdır" diyerek öneride bulundu.

Ateş ölçer gibi tıbbi malzelerdeki fahiş fiyat artışlarına da değinen Türksever, "Fiyatlar Şubat ve Mart aylarında oldukça artmıştı. Şu an bir normale dönüş yaşıyoruz. Fiyatlardaki artışın en önemli nedeni sektör dışı firmaların fırsatçılık yaparak malzemeleri stoklamasydı. Bu konuda içişleri Bakanlığı'mızın özellikle sektör dışı firmaları sıkı bir denetime tabi tutması gereklidir. Maske ve tıbbi malzame satışı tamamen tıbbi satış yetkisi olan firmalara ve eczanelere bırakılmalıdır. Eğer bu konuda mağdur olan vatandaşlarımız var ise derneğimize ulaşabilirler. Derneğimiz bu vatandaşlara gerekli yönlendirmeleri yapacaktır" dedi.

Son olarak sokaklardaki maske atıklarına tepki gösteren Türkyılmaz, "Son dönemde sokaklara atılmış çok sayıda maske görüyorum. Bu çok riskli bir durumdur. Normal bir maskenin 3-4 saatlik kullanım süresi dolduğunda bir poşete konularak imha edilmesi gerekiyor. Böyle yapmadığımız zaman sokaklardaki diğer insanlara özellikle belediye çalışanlarımıza, polislerimize, askerlerimize ve basın çalışanlarımıza ciddi riskler doğuyor. Bu nedenle bu konuya özen gösterelim. Pandemi ile mücadelede ülkemiz belli bir noktaya geldi. Bundan sonra da daha iyi olacağını umuyoruz. Bu mücadelenin önüne set koymamaya özen gösterelim" diyerek durumun önemini hatırlattı.

ulusal.com.tr

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! Yeni paket yayımlandı Sağlık Sağlık neferleri sevdiklerine sarılabilecekleri günü bekliyor Sağlık 7 binden fazla sağlık çalışanı virüsten etkilendi Sağlık Hayat Eve Sığar mobil uygulamasıyla ücretsiz maske kodu alınabilecek Sağlık