Lavrov'dan İdlib açıklaması

Rusya'dan 5 Mart'taki zirveye ilişkin açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye'nin çatışma riskinin diyalog sayesinde en aza indirgenebileceğini söyledi. Peskov, "Putin-Erdoğan-Ruhani zirvesi, liderlerin programlarında mutabık kalınırsa yapılacak" dedi.

Abone ol

Çatışma riski diyolog sayesinde en aza indirilecek. 3'lü zirve liderlerin mutabık kalması durumunda yapılacak.

5 Mart'taki İdlib konulu zirveye ilişkin Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, açıklamalarda bulundu.

Peskov, BM Suriye Araştırma Komisyonu'nun Rusya'nın İdlib'de savaş suçu işlediğine dair suçlamalarını kesin bir dille reddetti.

Ayrıca, Türkiye-Rusya-İran zirvesi de gündemde... Peskov, Putin, Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında yapılması planlanan üçlü zirvenin liderlerin programı üzerinde mutabakat sağlanması halinde gerçekleşeceğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da İdlib’deki sorunlarının çözümüne ilişkin konuştu. Lavrov, Rusya ile Türkiye liderleri arasında varılan anlaşmaların yerine getirilmesi ile çözümün mümkün olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

Merapi Yanardağı'nda patlama meydana geldi Dünya BM raportöründen AB ve Yunanistan'a sert tepki Dünya Koronavirüs salgınında flaş iddia Dünya Koronavirüs ile mücadele sürüyor 47 bin 204 kişi taburcu edildi Dünya