Siyasilerden Anneler Günü mesajları

Her yıl, yurdumuzda, Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü, bu yıl pandemi nedeniyle buruk kutlansa da siyasilerden günün anlam ve önemini anlatan mesajlar geliyor.

Abone ol

Selçuk, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Anneler Günü dolayısıyla, kuruluş bakımındaki çocukların kendisi için yazdığı, "Bir anne herkesin yerini alabilen ama onun yerini kimsenin alamayacağı kimsedir. Anneler Gününüz kutlu olsun Bakan anneciğim." notunun görseli ve Sezen Aksu'nun "Çocuk" şarkısına yer verdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anneler Günü'nü kutlarken, "Annelerimiz, tarifi kelimelerle imkansız bir sevginin, şefkatin ve merhametin kaynağı olarak bizleri sarıp kucaklayan ve her zorlukta yanımızda bir sabır ve fedakarlık abidesi olarak bulunan varlıklardır." ifadelerini kullandı.Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hayata gözlerimizi açtığımız andan itibaren, ilk adımlarımızdan, hayat yolunda attığımız her adıma, kendi evlatlarımızın elinden tutarken de her daim yanımızda olan güvenli dağdır. 'Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ inancıyla; sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, özveriyi, paylaşmayı ve hoşgörüyü kendilerinden öğrendiğimiz, fedakarlık ve sabır timsali annelerimizin üzerimizdeki haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Kimi zaman evinde kimi zaman işinde, tarlasında, bağında, bahçesinde, serasında, ahırında, ağılında üretim yaparken, yeri geldi sırtında çocuğu ile yeri geldi evinde onu bekleyen evladına yetişme çabasıyla hep üretti, çabaladı annelerimiz, üretmeye de devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu pandemi sürecinde de baş tacımız, sığınağımız, kıymetlilerimiz annelerimizin hayır dualarını ülkemizden, milletimizden eksik etmemesi dileğiyle, bütün annelerimizin gününü kutluyorum." mesajını paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Sivas'ta yaşayan 100 yaşındaki Zeynep nineye Anneler Günü hediyesi gönderdi. Bakan Soylu'nun Anneler Günü için hazırlattığı hediyelerden biri de Kangal ilçesinde yaşayan Zeynep Gülbil'e ulaştırıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında Kenya ve Tanzanya'dan getirilerek Samsun'da karantinada tutulan annelere, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından gönderilen çiçekler verildi. Bakan Kasapoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünyanın en uzun kelimesidir anne. Sözüyle sevgisini bağışlar. Bakışıyla metanet verir. Ellerinden hayat devşirir. Annelerimizin varlığı sevincimiz, yokluğu ukdemizdir. Anneler Günü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinde anma töreni Gündem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden İGDAŞ açıklaması Gündem AK Parti'den erken seçim açıklaması Gündem Amiral Cem Gürdeniz yazdı: Kovid-19, okyanuslar ve denizlerdeki mücadeleyi etkilemiyor Gündem