Deprem başladı! Piyasalar allak bullak

Piyasalar darmadağın. Tarihi rekorunu kıran Dolar 2,41 seviyesini aştı. Dolar gibi Euro da tırmanışa geçti. Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 4'ü aştı. Faizler de yüzde 9'a dayandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni bir adım attı, enerji ithalatçısı kamu iktisadi teşebbüslerinin döviz ihtiyacının Hazine ve Merkez Bankası tarafından karşılanacağını açıkladı.

Abone ol

Ekonomide deprem başladı. Dolardaki önlenemeyen yükseliş piyasaları alt üst etti.

Siyasi gerilimlerin artması ve FED'in Çarşamba günü yapacağı toplantıda faiz politikasını değiştireceği beklentisi Dolardaki geçici durgunluğu etkisizleştirmişti. Dolar dün 2,39 seviyesini gördü.

Doların hızlı yükselişini Rusya frenledi. Rus Merkez Bankası faizleri yüzde 10.5 seviyesinden yüzde 17'ye çıkardı. Bunun üzerine Dolar güne 2,35 seviyesinde başladı.

Ancak astronomik faiz artışı kısa süreli etkili oldu. Faiz kararından 2 saat sonra Dolar kuru yeniden gaza bastı 2,41 seviyesini aştı.

Bu kez hamle Türkiye Merkez Bankası'dan geldi. Soluksuz yükselerek rekor kıran dövize karşı, ihalelerde miktar artıran Merkez Bankası, bu kez yeni bir adım attı. Merkez Bankası, enerji ithalatçısı kamu iktisadi teşebbüslerinin döviz ihtiyacının gerekli görülen kısmını Hazine ve Merkez Bankası'nın sağlayacağını açıkladı. Açıklamanın arıdndan dolar tekrar 2.37 seviyesine düştü.

Dolara paralel olarak Euro kuru da hareketlendi. Euro 3 liraya ulaştı.

Döviz kurundaki ani yükseliş Borsa İstanbul'u da vurdu. BİST'in kayıpları yüzde 4'ü aştı. Borsa kaybetti, faizler de tırmanışa geçti. Gösterge tahvilde bileşik faizler yüzde 9'a dayandı.

ulusalkanal.com.tr

Sürpriz mi, uyarı mı? Ekonomi Dolarda bir rekor daha! Ekonomi Petrolde fren patladı Ekonomi İşçilerinin eylemine polis müdahalesi Ekonomi