Evlat nöbetinde 19. zafer

Evlat nöbetinde 19'uncu zafer kazanıldı. Diyarbakır'da HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, birer birer çocuklarını terörün elinden söküp alıyor. Coşkun ailesi de evladına kavuşmanın o tarifsiz mutluluğunu yaşadı. Bir aile daha bu kutsal direnişe dahil oldu. Kaya ailesi de çocuğuna kavuşmak umuduyla evlat nöbetine katıldı.

Abone ol

Terör örgütü PKK'ya karşı bayrak açan aileler kazanıyor. O kutsal mücadelede bir aile daha evladına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl binası önünde başlattıkları evlat nöbetinde bir zafer daha kazanıldı. İbrahim, 6 yıl önce Muğla'da üniversite okurken dağa kaçırılmıştı. Baba Mehmet Emin Çoşkun, evlat nöbetine katılan ilk ailelerden biriydi.

15 Eylül 2019'da Diyarbakır HDP il binası önünde başlayan mücadeleleri neredeyse 1 yıl sonra zaferle son buldu. Baba Coşkun, yaşlı gözlerle seslendiği evladına sarıldı.

Güvenlik güçlerince yürütülen ikna çalışması sonucu İbrahim, Şırnak'ta Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Müjdeli haberi alan anne Safiye ile baba Mehmet Emin Coşkun, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne gitti. Evlatlarını bağırlarına bastılar.

Bu kutsal mücadelenin ateşini ilk Hacire ana yakmış, çocuğunu PKK'dan geri almıştı. O ateşle başlayan evlat nöbetinde, o günden bu güne 19 aile çocuklarını terörün pençesinden kurtardı.

Bu kutsal direniş bir yandan da büyüyor. Bir aile daha çocuğuna kavuşmak umuduyla evlat nöbetine katıldı.

Mustafa Kaya, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 7 yıl önce henüz daha 14 yaşındayken dağa kaçırılan kızı Hazal için nöbete başladı. Kızına 'teslim ol' çağrısı yaptı.

ulusal.com.tr

Ankara’nın başkent oluşunun 97. yıldönümü kutlandı Gündem Ağrı'da 6 terörist etkisiz hale getirildi Gündem İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: ''PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklamıştır'' Gündem Soylu'dan ''Nurculardan eğitim aldı'' iddiasına yanıt Gündem