Jandarma kontrol noktaları yapay zeka teknolojisi ile güçlenecek

Jandarma kontrol noktaları ASELSAN tarafından geliştirilen yapay zeka teknolojisi ile donatılacak. Şüpheli araçlar, bu sistemlerin analizlerine göre belirlenecek, kimlik ve plaka tespiti mobil sistemler sayesinde yapılacak.

Abone ol

Yeni kurulacak akıllı kontrol noktalarında ASELSAN'ın geliştirdiği teknolojiler kullanılacak. Bu noktalarda plaka ve yüz tanıma yapılacak. Oluşturulan algoritmalar suçluları anında tespit edecek.

Akıllı Kontrol Noktası ve Jandarma Devriye Uygulama projesi başladı. ASELSA ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında sözleşme imzalandı.

Jandarma ekiplerine ASELSAN üretimi bilgiye dayalı karar alma sistemi verilecek. Bu sayede jandarmanın operasyonel faaliyetleri hızlanacak.

YÜZ VE PLAKA TANIMA UYGULAMASI KULLANILACAK

Yazılımlar, yapay zeka teknolojileri ve veri analizlerinin desteğiyle güçlendirilecek. Merkeze bağlı 7 noktaya akıllı kontrol noktası kurulacak. Kimlik ve plaka denetimleri merkezi olarak mobil uygulamalarla yapılacak. Ekipler yaka kameraları takacak. Kontrol noktalarında araç içi yüz tespiti gerçekleştirilecek.

Tüm bu teknolojiler de merkezi bir sisteme entegre edilecek.

İngiltere'den ABD'ye ret: Mahkeme ABD'nin ''Assange'i iade edin'' talebini reddetti Gündem Dünyanın gözü Oruç Reis'te Gündem ABD'li Freedom House raporu: Türkiye, Rusya ve Çin ''otoriter güç'' olarak gösterildi Gündem PKK yine sivilleri hedef aldı: Suriye'deki saldırıda iki çocuk hayatını kaybetti Gündem