Türk Tarih Kurumu, Doğu Perinçek'i takdir etti

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, AİHM Büyük Daire'nin Doğu Perinçek’in başvurusu üzerine aldığı kararla ilgili, Perinçek’i takdir etti.

Abone ol

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’nin Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in başvurusu üzerine aldığı kararla ilgili, Perinçek’i takdir etti.

Prof. Dr. Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, AİHM’nin verdiği kararın çok önemli olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bir fert olarak karardan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bu kararla önemli bir yol kat edildiğini ifade eden Turan, şöyle konuştu:

“Milletimiz hesabına müspet bir karardır. Bu konuda Perinçek’i de takdir etmek lazım. Ermeni meselesinin tarih bilimi, siyasi ve propaganda boyutu var. Bu üçü de eş zamanlı olarak kullanılıyor. Daha çok Ermeni diasporası bunu kullanıyor. Maalesef aslı olmayan, bilimsel belgeye dayanmayan pek çok iddialarla bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısına bu şekilde çıkıyor. Propagandaya siyaset veya propaganda ile karşı çıkmanız lazım. Ama bugün Türk tarihçileri Ermeni meselesinde epey bir yol kat etmiştir.”

Kararı olumlu bulduklarını anlatan Turan, “Konu tam halledilmiş değil. Bu propaganda ve siyaset boyutuyla devam edecek. Gelecek nesillerimizi bile meşgul edecek olumsuz bir mesele” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Vatan yoksa hiçbir şey yoktur! Gündem 2 terörist öldürüldü Gündem Kaymakam açıkladı: PKK ilk kez füze kullandı Gündem Asitli saldırıda şok detaylar Gündem