ÖSYM'den YGS'ye geç kalanlar için karar

ÖSYM, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun tavsiyesine rağmen saat YGS'ye giremeyen 9.45 mağdurlarının talebini reddetti. ÖSYM Yönetim Kurulu yeni bir sınavın yapılmasının teknik olarak mümkün olmadığını açıkladı. 15 dakika kuralı da devam edecek.

Abone ol

Kamu Denetçiliği Kurumunun tavsiye kararına ilişkin ÖSYM Yönetim Kurulunca değerlendirme yapıldı.

Kamu Denetçiliği Kurumu iki tavsiyede bulunmuştu. Kurum, geç kaldığı gerekçesiyle YGS’ye giremeyen öğrencilerin mağduriyetlerinin giderimesini ve "Sınav saatinden 15 dakika önce sınav binası önünde hazır bulunma" kuralının gözden geçirilmesini istemişti.

ÖSYM, yeni bir sınavın yapılmasının teknik olarak mümkün olmadığını açıkladı. Açıklamada "Sınav binasına kılavuzda ilan edilen zamanda gelmiş ve sınavla ilgili tüm kurallara riayet etmiş olan adayların herhangi bir mağduriyete uğramasına yol açmadan yeni bir sınavın yapılması mümkün değildir" denildi.

Yeni bir sınav yapılırsa aday sıralamasının yeniden hesaplanacağı belirtilerek, "iki sınav arasında kolaylık-zorluk tartışması ortaya çıkacaktır." değerlendirmesi yapıldı.

ÖSYM'nin değerlendirmesinde, sınav binalarına 15 dakika önce gelme kurulanın da kuralının devam edeceği belirtildi.

ulusal.com.tr

2016 YLSY tercih sonuçları açıklandı Sağlık Stres çarkına yasak kararı Sağlık Canan Karatay: 'Zeytinyağı anne sütüne eş' Sağlık "6 milyondan fazla kişiye yanlış ilaç verildi" Sağlık