35 kişi adliyeye sevk edildi

İzmir’de F Tipi operasyonunda adliyeye sevk edilen 36 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sevk edilenler arasında Vali, Vali Yardımcısı, emniyet müdürleri ve mülkiye müfettişleri de bulunuyor

Abone ol

İzmir merkezli F-Tipi operasyonunda adliyeye sevk edilen 36 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüpheliler, "Sahte delil üretmek, FETÖ adına faaliyette bulunmak ve kumpas kurmak" suçlarından yargılanıyor.

Fethullahçı Terör Örgütü operasyonunda gözaltında bulunan 36 kişi arasında Vali, Vali Yardımcısı, emniyet müdürleri ve mülkiye müfettişleri de bulunuyor.

Şüpheliler arasında bulunan eski Emniyet Müdürü Ali Bilkay ifadesinde kendisinden önceki emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı suçlamıştı.

Askeri casusluk kumpasında görev alan polislerin geçen zaman içinde komiserliğe terfi ettirildikleri ortaya çıktı.

Komiserlik sınavı sorularının bu kişilere Fetö tarafından servis edildiği ve sınavlarda uülsüzlük yapıldığı gerekçesiyle ayrı bir soruşturmanın da sürdüğü öğrenildi.

Bir numaralı zanlısı Fethullah Gülen olan soruşturmada, gözaltı kararı verilen 8 kişi için yakalama kararı çıkarılmıştı.

Ayrıca zanlılar için kumpas kurdukları 357 kişinin yargılandığı, sosyal tesislerdeki salon ayarlandı.

Kişiler adliyen çıkarılırken kumpas mağdurlarının aileri zanlılara tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'dan Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'na kritik telefon Gündem Brezilya'da baraj çöktü: En az 17 ölü, 45 kayıp Gündem Bütün emniyet birimleri uyarıldı: IŞİD'in strateji değiştirdi Gündem Cumhurbaşkanı’na hakarete 2 tutuklama Gündem