Sözde çözüm ve birleşme müzakerelerinde ikinci gün devam ediyor

Kıbrıs’ın kaderini belirleyecek Cenevre Zirvesi’nde bugün “Yönetim ve Güç Paylaşımı” ile “AB ve Ekonomi” başlıkları ele alınıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler’in gözetimi altında müzakereleri sürdürüyor.

Abone ol

Kıbrıs’ın kaderini belirleyecek, sözde çözüm ve birleşme müzakelerinde ikinci gün devam ediyor.

İsviçre’nin Cenevre şehrinde yapılan zirvede, bugün “Yönetim ve Güç Paylaşımı” ile “AB ve Ekonomi” başlıkları ele alınıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis, sabah saat 09:30’da BM merkezinde bir araya geldi.

Liderlerin yaklaşık 4 saat süren sabahki görüşmesinde ele alınan konular, öğleden sonra teknik heyetler tarafından yeniden gözden geçirildi.

Birleşmiş Milletler’in üst düzey yetkililerinin de katıldığı bugünkü toplantıda “Yönetim ve kararlara etkin katılım” gündemi de yer aldı.

Cenevre'de ikinci gün görüşmelerinin akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Taraflar ilk günkü müzakerelerin ardından İsviçre hükümetinin onurlarına verdikleri akşam yemeğine katılmıştı.

Zirvede asıl beklenen gün ise 12 Ocak Perşembe. Zira o gün, Türkiye, İngiltere, Yunanistan, KKTC ve Rum Kesiminin yer alacağı beşli görüşme başlayacak.

Çoklu konferansta özellikle Türkiye’nin göstereceği tavır merakla bekleniyor.

Rum yönetimi ve Yunanistan, toprak ve garantörlüğün kalkmasını istiyor. Türkiye’nin ise buna karşı çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu: Halktan habersiz anayasa değiştirilemez Gündem Gaziantep'te 'Dur' ihtarına uymayan otomobil kaza yaptı Gündem Kar yağışı Cuma gününe kadar sürecek Gündem Türkçe, semboller ve kısaltmaların tehdidi ile karşı karşıya Gündem