Dünyada Kovid-19 vaka sayısı 58 milyonu geçti

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınında ülkelerden rekor vaka sayısı gelmeye devam ediyor. Salgının başından bu yana koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 58 milyon 494 bini geçti.

Abone ol

Dünyanın dört bir yanında koronavirüsün etkisi devam ediyor.

Vaka sayısı 58 milyon 260 bine dayandı. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 383 bini aştı.

Salgında zirvede Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor. Ülkede hasta sayısı 12 milyonu geçti. Virüs nedeniyle de 261 bin 790 kişi hayatını kaybetti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr'nin de Kovid-19 testinin pozitif olduğu açıklandı. Trump Jr.'ın herhangi bir hastalık belirtisi göstermediği belirtildi.

ABD'nin yanı sıra hasta sayısının en fazla olduğu üç ülke arasında 9 milyon ile Hindistan, 6 milyon ile Brezilya ve 2 milyon Fransa bulunuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salgın nedeniyle yaşanan toplu işsizlik ve yoksulluğun dünya için tehlikeli olacağını belirtti. "Kovid-19, dünyanın Büyük Buhran'dan bu yana karşılaşmadığı sistematik bir ekonomik kriz başlattı." dedi.

Yeni kısıtlamaların uygulanmaya başladığı İran'da Sağlık Bakanı Yardımcısı Rıza Melekzade istifa etti. Melekzade, Sağlık Bakanı Said Nemeki'yi salgını kötü yönetmek ve çok sayıda can kaybına neden olmakla suçlayarak görevinden ayrıldı.

ulusal.com.tr

Fransa'nın Karabağ'da Türkiye rahatsızlığı Dünya G-20'de gündem koronavirüs Dünya Trump'tan Biden'a tepki: ''Bu acelen neden!'' Dünya Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı: ''İlk etapta 500 ABD askeri Irak'tan çekilecek'' Dünya