Slovenya'da sınır kapılarını kapadı

Makedonya ve Sırbistan'dan sonra Slovenya'da sınır kapılarını kapadı. Brüksel'deki Avrupa Birliği-Türkiye zirvesi sonuca bağlanmadan, binlerce mülteci Türkiye ve Yunanistan'a hapsoldu

Abone ol

Mülteci krizi için Brüksel'den henüz bir sonuç çıkmadı ama Avrupa kapılarını kapatmaya başladı. Makdonya ve Sırbistan'dan sonra Slovenya'da sınır kapılarını kapadı.

Slovenya sınırlarından sadece gerekli izin belgeleri olan Suriyeli ve Iraklı mültecilerin geçişlerine izin verileceği açıklandı.

Brüksel’de konuşan Slovenya Başbakanı Miro Cerar, “Türkiye ile yapılacak işbirliği kapsamında Balkan hattının kapanması bu güzergah üzerinde bulunan tüm ülkelerin, buna Yunanistan da dahil, düzensiz sığınmacıları geri göndereceği anlamına geliyor“dedi.

Sınırların kapatılması ile Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya giden mültecilerin önü kesiliyor.

Balkan rotasında olan ülkelerin kapatılması ile mülteciler Yunanistan ve Türkiye'ye hapsoldu.

Yunanistan'ın kuzeyinde biriken mülteciler sayısının 40 bine yaklaştığı, binlercesinin de geçiş yapmak için Türkiye kıyılarında beklediği biliniyor.

Önümüzdeki günlerde Hırvatistan ve Avusturya'nın da sınırlarını kapatması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Suriye'de seçim süreci başladı Dünya Cenevre görüşmeleri resmen başladı, PYD katılmıyor Dünya ABD'den iki YPG açıklaması Dünya Sörf yapan köpekler! Dünya