Yunanistan iki adamızı işgal etti

Yunanistan, Didim'deki iki adamızı işgal edip karakol kurdu. Atatürk ve İnönü'nün Lozan'da vermediği Eşek ve Bulamaç adalarına Yunanistan karakol kurdu.

Abone ol

Önce askerlerini konuşlandırdılar, şimdi ise karakol kurdular. Yunanistan, Didim'deki iki adamızı işgal etti. Kurulan karakollarla birlikte, güvenlik dahi onların eline geçti.

Atatürk ve İnönü'nün Lozan Antlaşması'nda vermediği 16 adamızı Yunan askerleri tek kurşun atmadan işgal etti. Şimdi ise Yunanistan durumu ileri bir aşamaya taşıdı, Didim'deki Bulamaç ve Eşek adalarımıza karakol kurdu. Yunanistan daha önce de bu adalara helikopter pisti inşa etmişti.

Vahim olayı Milli Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreteri Albay Ümit Yalım değerlendirdi. Yalım, Yunanistan'ın adalarımızı "ileri bir karakol" olarak inşa ettiğini söyledi, her an Türkiye'ye saldırı yapabilecekleri konusunda uyardı.

Albay Ümit Yalım, Yunan işgaliyle birlikte Anayasa'nın 3'üncü maddesinin ihlal edildiğini, ülkenin birlik ve bütünlüğünün kalmadığını belirtti. Yalım, olardan AKP hükümetini sorumlu tuttu, "AKP, ülkemizi batıdan böldü" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Bavulcu Baransu serbest! Gündem Kocaeli'deki hortum görenleri dehşete düşürdü Gündem F Tipi örgüt çözülüyor Gündem IŞiD şimdi de İstanbul'u tehdit etti! Gündem