TurAz Kartalı 2019 devam ediyor

Azerbaycan ve Türk Hava kuvvetlerinin ortak askeri tatbikatı "TurAz Kartalı 2019", Azerbaycan'da devam ediyor. 2 ülkenin askeri kuvvetleri, belirlenen hedeflere atış yaptı.

Abone ol

Türkiye ve Azerbaycan kuvvetleri, ortak tatbikatta gövde gösterisi yaptı. "TurAz Kartalı 2019" tatbikatı tüm hızıyla sürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Tatbikat, 2 ülke arasındaki yıllık askeri iş birliği planı kapsamında organize edildi.

Karşılıklı hareket etme olanaklarının öğrenilmesinin yanı sıra arama kurtarma faaliyetlerinin icra edilmesine yönelik görevler de icra edildi.

Uçak ve helikopterlerden belirlenen hedeflere atışlar yapıldı.

Tatbikata Pakistan Hava Kuvvetleri temsilcileri gözlemci olarak katılıyor. "TurAz Kartalı 2019" 16 Eylül'e kadar devam edecek.

Yine Bakü'de, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın katılımıyla Eternity-2019 tatbikatı yapılıyor.

2 Eylül'de başlatılan tatbikatın dördüncü gününde, açık alanlarda bir dizi görevler icra edildi.

Tatbikatta, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğal Gaz Boru Hattı ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının güvenliğinin sağlanması ve olası terör saldırılarının önlenmesi için temsili görevler yapıldı.

ulusal.com.tr

Son dakika haberleri! Adalet Bakanı Gül'den Diyarbakır'daki anneler, kadına şiddet ve yargı reformu paketi ile ilgili açıklama Gündem Son dakika haberleri! AK Partili Mahir Ünal'dan Ahmet Davutoğlu ve Ekrem İmamoğlu ile Yenikapı'daki İBB araçları ile ilgili açıklama Gündem Son dakika haberleri! ABD'den dikkat çeken paylaşım! Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarını uyardı Gündem SON DAKİKA HABERLERİ! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu ile Yenikapı'daki makam araçları açıklaması ve "İstanbul'a kayyum mu atanacak" sorusuna yanıt Gündem