Adım adım şampiyonluğa

Fenerbahçe arayı yine açtı, şampiyonluk geri sayımında gözünü Galatasaray derbisine çevirdi. Lider sarı lacivertliler, 2 takipçisinin puan kaybettiği haftada zorlu Bursaspor engelini 3-0'la geçti. Fenerbahçe böylece Galatasaray ve Beşiktaş'a hem de maç eksiğine rağmen 10'ar puan fark attı.

Abone ol

Süper Lig'de adım adım şampiyonluğa giden Fenerbahçe, Beşiktaş'ın yenilgiyle, Galatasaray'ın ise beraberlikle kapattığı haftada Bursaspor'u ağırladı. Maça fırtına gibi giren ve Kuyt ile öne geçen sarı lacivertliler, ikinci yarının başlarında zorlansa da Sow ve Webo ile 3-0'ı yakalamayı ve evinde 3 puanı almayı bildi.

Galatasaray ve Beşiktaş'a 10'ar puan fark atan sarı lacivertliler, bir başka açıdan da Trabzonrpor maçından gelecek 3 puan düşünülürse 13 puan önde lider durumda. Sarı lacivertliler artık gözünü gelecek pazar akşamı Türk Telekom Arena'da oynanacak Galatasaray maçına çevirdi.

Lider Fenerbahçe, ligdeki yakın takipçilerinin toplam 1 puan alabildiği haftada Bursaspor'u yenerek şampiyonluk yolunda oldukça rahatlamayı hedefliyordu. Çünkü Fenerbahçe bu galibiyetle puan farkını hem de maç eksiğine rağmen 10'a çıkaracak ve oynayacağı derbileri kaybetse dahi şampiyonluk için avantajlı taraf kalmaya devam edecekti.

Fenerbahçe, Bursaspor maçına Salih dışında alışılmış bir kadroyla çıktı. Sarı lacivertlilerde ilk 11 Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Alves, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Salih Uçan, Sow ve Emenike'den oluşuyordu.

Mücadele konuk Bursaspor açısından da önemliydi. Maça Lig 12'ncisi olarak çıkan Timsahlar'ın gözü, 6 puan ilerideki Avrupa Ligi barajındaydı ama bir yandan da 7 puan aşağıdaki düşme hattının tehlikesiyle karşı karşıyaydı.

Yeşil beyazlılar bu maçı alıp, Avrupa biletini kovalamaya devam etmek istiyordu. Daum'un ardından takımı devralan İrfan Buz ile beraber takımın hedefi, kupada Galatasaray'a yapılan kötü sürprizden ligde de Fenerbahçe'ye yaşatmaktı.

ulusalkanal.com.tr

Kokain içip sahaya çıktı ve!.. Spor Antep'te yeni dönem! Spor Galatasaray moral peşinde Spor Finale adım adım Spor