Türkiye'nin güvenliği İran'ın güvenliği

Türkiye terör örgütünün Irak'taki mağaralarına tek tek girerken, İran Devrim Muhafızları da sınırda PKK/PJAK'a karşı operasyonlarını yoğunlaştırdı. Ulusal Kanal, İran'ın harekât bölgesine gitti, sınır birliklerinin gerçekleştirdiği arama-tarama ve devriye faaliyetlerini takip etti. Maku Valisi Hüseyin Abbasi, teröre karşı İran ve Türkiye’nin işbirliğinin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Abone ol

Türkiye'nin güvenliği İran'ın güvenliğidir” anlayışıyla Ankara ve Tahran arasındaki terörle mücadelede işbirliği devam ediyor.

Türk ordusu, kararlılıkla operasyonlarını sürdürürken İran Devrim Muhafızları da sınırdaki etkinliğini artırmaya başladı. İran güvenlik güçleri, bölge ülkelerini hedef alan ABD destekli terör örgütü PKK/PJAK’a karşı teyakkuz halinde. Ulusal Kanal, Türkiye-İran sınırında bulunan Maku kenti kırsalında İran Devrim Muhafızları'na bağlı birliklerin arama-tarama ve devriye faaliyetlerini yerinde gözlemledi.

Olası sızmalara karşı pusu hatları kuran İran Devrim Muhafızları birlikleri, Mehmetçik ile omuz omuza mücadele ediyor.

Ağrı ve Iğdır’ın tam karşısında bulunan bölge, terör örgütünün etkinlik göstermeye çalıştığı alanı içerisinde barındırıyor. İran güvenlik güçleri karakol faaliyetlerinin yanı sıra kurduğu geçici üsler ile örgütü hareketsiz hale getirmeyi amaçlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlılıkla gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarındaPKK/PJAK'ın hareket kabiliyeti daraldı. Terör örgütü üyelerinin kaçış noktası olarak belirlediği alanlardan biri Maku sınır bölgesi. İmzalanan anlaşmalar ve Türkiye’nin sınır hattı boyunca inşa ettiği güvenlik duvarı olası sızmalara karşı her iki ülkeye önemli bir üstünlük kazandırıyor.

50 haneli Surik Köyü'nde bulunan karakol, devriye faaliyetlerinin alandaki merkezi konumunda… Maku’ya bağlı Surik köyünde bulunan karakol geçen yıl PJAK’lı teroristler tarafından hedef alınmış.

Karakol komutanı “O izler bize her daim tetikte olmamız gerektiğini hatırlatıyor.” diyor.

Maku Valisi Hüseyin Abbasi, terörle mücadelenin bölgedeki durumuna ilişkin Ulusal Kanal'a konuştu.

Abbasi, “düşmanımız ortak” mesajı verdi.

Bölgede teröre yaşam alanı kalmadı.

Sınıra yeni gözlem kuleleri de kuruluyor.

ulusal.com.tr

Macron Türkiye'yi hedef aldı Gündem İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Zafer Aktaş dönemi Gündem Volkan Bozkır dünyaya böyle seslendi: "Küresel sorunlar, küresel çözümleri gerektiriyor" Gündem İsrail'in ilhak planı protesto ediliyor Gündem