O gazi işe başladı

"Bir ömür askerlik yapmaya, dikili taş olmaya razıyım" sözleriyle gündeme gelmiş, Volkan Demir'in bu sözleri Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u duygulandırmıştı. Gedipktepe'deki bir çatışmada yaralanan Demir 5 yıl boyunca işsiz kaldı. Sevindirici haber 5 yıl sonra geldi.

Abone ol

Volkan Demir… 19 Haziran 2010'da, Şemdinli'de Irak sınırındaki Gediktepe Karakolu'na PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırıda yaralanmıştı. Dönemin Başbakanı Erdoğan, yine dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile 9 askerin şehit düştüğü karokala giderek incelemelerde bulundu.

Volkan "Arkadaşlarımın şehit olduğu, yaralandığı Gediktepe'de değil 50 gün, bir ömür askerlik yapmaya, dikili taş olmaya razıyım" diyerek Erdoğan ve Başbuğ'u duygulandırdı.

Bacağındaki şarapnel parçalarına rağmen askerliğini tamamlayarak Gaziantep'e dönen Volkan Demir, çatışmanın ardından hafif yaralı olduğu ve hastanede tedavi görmediği gerekçesiyle gazi sayılmadı.

Volkan Demir, geçen hafta konferans için Gaziantep'e giden İlker Başbuğ'u ziyaret etti. Başbuğ, bacaklarında şarapnel parçası bulunan Demir'in 5 yıldır işsiz olduğunu öğrenince bir kez daha duygulandı, "Bu çocuğa sahip çıkamıyoruz, acı bu. Ne diyeyim" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Başbuğ ile Demir'in yıllar sonra gerçekleşen duygusal buluşması basına yansıyınca 5 yıllık işsizlik de sona erdi. Demir, Fatma Şahin'in talimatıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi Genel Müdürlüğünde işbaşı yaptı.

Adeta yeniden doğan Demir, yıllardır ertelediği evlilik hazırlıklarına da başladı.

ulusalkanal.com.tr

Eskişehir'de korkutan yangın Yurt Diyarbakır'da operasyon! Yurt Suriyelilerin dramı Yurt Orada mezar satışları durdu! Yurt