Ala'dan cemaate destek itiraf

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Fethullahçı örgütlenmeye yönelik soruşturmalar hakkında bilgi verdi. Ala, 43 ilde 198 soruşturma yürütüldüğünü belirtti, 72 görevli hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Bakan Ala, 195 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı bilgisini verdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, devletteki Fethullahçı örgütlenmeye yönelik çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı.

Ala Anadolu Ajansı'na konuştu. Soruşturma ve görev değişiklikleriyle ilgili rakamları açıklayan Ala, "43 ilde 198 soruşturma yürütülüyor. 425 müfettiş bu soruşturmaları yapıyor. Şu anda soruşturulan personel, yani spesifik olarak tespit edilenler 839, savcılığa suç duyurusu 72, görevden uzaklaştırılan 195, soruşturma nedeniyle görev yeri değiştirilenler var. Bunlar 562 personel ve il dışına tayin edilenler, 2 bin 316 kişi bu soruşturmalardan dolayı tayin edilenler."

Örgütlenmenin önünü AKP hükümetlerinin açtığını itiraf eden Ala, "Cemaatlere devlet içerisinden yapılabilecek herhangi bir olumsuzluk ya da müdahalelere karşı gövdemizi ortaya koyduk. Kaç kez Başbakan, kapalı kapılar ardında, onların bile tahmin edemeyeceği, kendilerine yönelik bir faaliyet içerisine girmek isteyenlere son derece sert, kararlı tepkileri ortaya koymuştur. Böyle bir iklim oluşturduk, büyüdüler." dedi.

Ala, Fethullahçı örgütlenme için "Türkiye'ye ağır zararlar verebilecek bir yapıydı" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Şamil Tayyar'dan Haşim Kılıç'a ağır sözler Gündem '' AİHM'in Perinçek kararına müdahil olacağız'' Gündem ''Partide disiplin kalmaz'' Gündem 'Ata'nın yolunda... Gündem