YAŞ başladı!

General ve amirallerin tayin, terfi, uzatma ve emeklilik durumlarının görüşüleceği Yüksek Askeri Şura toplantısı başladı. Şura'nın 1'inci gündemi kumpas davalarında hedef alınan general ve amirallerin durumu olacak.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetler'nin kritik atama ve terfilerinin görüşüleceği Yüksek Askeri Şura toplantısı başladı. Şura üyeleri toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. Şura'da Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri'nde boşalacak kritik kadrolara yapılacak atamalar görüşülmeye başladı.

3 gün sürmesi beklenen 2014 Ağustos Şura'sının gündemi oldukça yoğun. TSK içindeki Fethullahçı yapılanma, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarından tahliye olan 12 general ve amiralin dosyaları Şura'da masaya yatırılacak.

Kara Kuvvetleri'nde teamüllere göre 3 orgeneral emekliye ayrılacak. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş yaş haddini doldurdu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ise 4 yıllık orgenerallik sürelerini tamamladı.

AKP Hükümeti'nin açılım programı da bu yıl Hava Kuvvetleri'ndeki yapılanmayı etkikeleyecek. Türk Bayrağı'nın indirildiği Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı lağvedilecek.

Eskişehir'deki 1'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı bazı birliklerle birleştirilerek Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı oluşturulacak. Yeni komutanlığa bir orgeneralin komuta etmesi bekleniyor.

Kumpaslarda en ağır darbeyi alan Deniz Kuvvetleri'nin durumu ise oldukça sorunlu. Tasfiye edilen ve tutuklanan komutanlar nedeniyle Deniz Kuvvetleri'nin 1 Oramiral kadrosu hala boş.

Oramiral kadrosu olmasına rağmen, Donanma Komutanlığı'nı Veysel Kösele Koramiral rütbesiyle yürütüyor. Kösele'nin, İzmir "Askeri Casusluk" davasında yargılanmasına karşın Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin emsal kararı ile Oramiralliğie terfi edilmesi bekleniyor.

YAŞ'ta TSK içindeki F tipi yapılanmaya ilişkin karar alınması beklenmiyor. YAŞ'ın ihraç yetkisi kaldırıldığı için F tipi örgüte yönelik çalışmalar, Yüksek Askeri Disiplin Kurulları'nda ele alınacak.

ulusalkanal.com.tr

Bakan'dan tuhaf sözler: Kilitleriz kardeşim Gündem MİT TIR'ları soruşturması Jandarma istihbaratına da sıçradı Gündem Perinçek: Erdoğan'a ve Demirtaş'a oy yok! Gündem Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama: Kınıyoruz Gündem