Atatürk Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Saldırıdan hayatını kaybeden 43 kişiden 19'unun yabancı uyruklu olduğunu açıklanmıştı. ilerleyen saatlerde Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Yasin Öcal da hayatını kaybetti.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının terör örgütü IŞİD tarafından düzenlendiği bilgisinin güçlendiğini söyledi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 44'E YÜKSELDİ

Ala, saldırıda ölenlerin sayısının 43 olduğunu açıklarken, ilerleyen saatlerde Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Yasin Öcal da hayatını kaybetti.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi.

İşte Bakan Ala'nın açıklamalarından satır başları;

Teröristin bir tanesi kimlik soran polise ateş ederek yaralamış daha sonra havaalanına yönelmiştir. Diger iki terörist ateş ederek içeri girmişlerdir. İçeri giren teröristlerden bir tanesi vurulmuş ve panikle kendisini patlatmıştır.

BULGULAR DAEŞ'İ GÖSTERİYOR

Yapılacak araştırmalarda örgütün bütün ayrıntıları ortaya çıkarılacaktır ama elde edilen bulgular DAEŞ terör örgütünün bir saldırısı olduğu tezini desteklemektedir.Dünya'da da küresel teröre karşı en fazla mücadele eden ve yansımaları uluslararası şekilde ortaya çıkan birülkedir Türkiye. Suriye toprakları terör örgütlerinin ortak yaşam alanı haline geldi. Bu teröre karşı tüm dünya ülkeleri olarak ortak hareket etmek durumundayız. Bu terörün diğer ülkelere sıçramayacağının garantisini kimse veremez.

Bugüne kadar 145 ülkeden 50 bin 177 kişiye biz Türkiye'de giriş yasağı koyduk. 98 ülkeden 3 bin 603 kişi sınır dışı edilmiştir. Bazı ülkeler bizim aldığımız tedbirler karşısında yasalarını değiştirmek durumunda kalmıştır.

DAEŞ'E YÖNELİK 600 TUTUKLAMA

DEAŞ terör örgütü ile ilgili olarak 5 bin kişi gözaltına alınmıştır. Bınlardan yaklaşık 600 tanesi tutuklanmıştır. Yıllarca mücadele ettiğimiz PKK terör örgütü ile olan mücadelemiz de devam etmektedir.

Bunlar başkalarının ortaya koyduğu bir politikayı türkiye'den birşeyler koparabilir miyiz mantığı ile yapılmış adımlardır. Biz her zaman vatandaşımızı teröristten suçludan ayırmış bir milletiz buna halel gelmemesi için de elimizden geleni yaptık. Ben orada bulunan 150 bin kardeşimizi de yürekten selamlıyorum. Devlete güvenerek vakur bir duruş sergilemişlerdir. O vatandaşlarımızın hiç endişesi olmasın bütün eksik ve ihtiyaçları karşılanacaktır.

"BATI İYİ TERÖRİST KÖTÜ TERÖRİST TANIMINDAN VAZGEÇSİN ARTIK"

Kırsal alanda terör varlığını sonlandırmak adına da mücadelemiz devam ediyor. Gözrdüğümüz manzara PKK'nın uyuşturucu ile nasıl iç içe geçtiğini göstermektedir. yaklaşık 9 ton esrar ele geçirildi. Bunun piyasa değeri 2 milyar dolardır.Çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 18 ton patlayıcı ele geçirildi. Uyuşturucu ile terörün nasıl iç içe geçtiğini ortaya koymaktadır. Batı'da artık iyi terörist kötü terörist tanımından vazgeçsin artık. Bunlar artık insanlığa karşı suç işliyorlar. Bunların gidecekleri yerleri daraltmamız lazım bu nedenle tüm ülkelerin bu konuda hassas davranılması lazım.

"BİZİM İSTEDİĞİMİZ ŞEY EYLEME GEÇMEKTİR"

Bundan sonra bizim istediğimiz şey eyleme geçmektir. İnsanlığı bu beladan kurtarılmalıdır. Bu konuda da mesafe alacağımıza inanıyorum. Şuanda 7 yerleşim yerinde sokağa çıkma yasakları devam etmektedir. sokağa çıkma yasaklarını da sivil vatandaşlarımız korunsun diye gerçekleştiriyoruz.

ulusalkanal.com.tr

Rusya Ulaştırma Bakanlığı açıkladı: Charter seferleri başlayacak Gündem Özel Tim havalimanında Gündem Müzakerelerde 33. fasıl olan ''Mali ve Bütçesel Hükümler'' açıldı Gündem Muhalifler, ''kurultay yok'' kararına itiraz ediyor Gündem