Mistura: Suriye Hükümeti ve muhaliflerin anlaştığı ortak noktalar var

Birleşmiş Millletler Suriye Özel Temsilci Staffan de Mistura, Suriye krizinin çözümü kapsamında Cenevre'de Riyad grubu ile görüştü. Mistura, hem Suriyeli muhaliflerin hem de Suriye hükümetinin, "Suriye'nin birliği, toprak bütünlüğü ve federalizmin konuşulmaması" konusunda prensipte anlaştıklarını söyledi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilci Staffan de Mistura, Suriye krizinin çözümü için Cenevre'de Riyad grubu heyeti ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan de Mistura, oldukça kapsamlı ve verimli bir görüşme yaptığını ifade etti.

Mistura, "Suriye hükümeti ve muhaliflerin anlaştığı ortak noktalar var" dedi.

Taraflar arasındaki görüş ayrılıklarının hala büyük olmasına rağmen tarafların bazı konularda anlaştığına dikkati çeken de Mistura, "Suriye'nin birliği, toprak bütünlüğü ve federalizmin konuşulmaması konusunda prensipte anlaşıyorlar ayrıca azınlık ve çoğunluk, sınırların bütünlüğü gibi konular da var. Görmemiz gereken şey ise siyasi geçiş konusunda uzlaşma." ifadelerini kullandı.

Mistura, bugün de Suriye hükümeti temsilcileriyle bir araya gelecek. Suriye devlet heyetine, Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi başkanlık edecek.

Alman Bild gazetesi duyurdu: O isim hayatını kaybetti Dünya Kebap sınırlaması Floransa'ya sıçradı Dünya Dünya'da 27 milyon insan uyuşturucu mağduru Dünya İran'dan Türkiye'ye sürpriz ziyaret Dünya