Afganistan ile Çin arasında görüşme

Afganistan ve Çin arasında Kabil'de önemli bir görüşme gerçekleşti. İki ülke heyetlerinin bir araya geldi görüşmede, Çin büyükelçiliği ve diplomatlarının güvenliği, Afganistan'daki mevcut durum, ikili ilişkiler ve Çin'in insani yardımları ele alındı.

Abone ol

Afganistan ile Çin arasında Kabil'de önemli bir görüşme gerçekleştirildi.

Afganistan İslam Emirliği Siyasi Bürosu Başkan Yardımcısı Maulvi Abdul Salam Hanafi başkanlığındaki heyet ile Çin'in Afganistan Büyükelçisi Wang Yu ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki görüşmeye ilişkin Afganistan İslam Emirliği Siyasi Ofisi Sözcüsü Muhammed Naeem Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Naemm paylaşımda, iki ülke arasındaki görüşmede Çin büyükelçiliği ve diplomatlarının güvenliği, Afganistan'daki mevcut durum, ikili ilişkiler ve Çin'in insani yardımlarının ele alındığını ifade etti.

''AÇIK VE ETKİLİ BİR İLETİŞİM OLDU''

Görüşmeye ilişkin bir açıklama da Çin'in Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin yaptı. Wang Wenbin görüşmeye dair ayrıntı vermedi ancak Taliban ile açık ve etkili bir iletişim gerçekleştirildiğini vurguladı. Büyükelçi, Kabil'i "her iki tarafın da her türlü konuyu tartışması için önemli platform ve kanal" olarak değerlendirdi.

Afganistan'ın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne her zaman saygı duyduklarını belirten Büyükelçi, Afganistan'ın iç işlerne karışmama ve tüm Afgan halkıyla dostluk politikasına bağlı kaldıklarını da vuguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Afgan halkının kendi geleceğiyle ilgili kararına saygı duyduğunu belirtti. Ülkesinin Afganistan ile iyi komşuluk ilişkileri iş birliğini geliştirmeye ve ülkenin barış ve yeniden inşasında yapıcı rol oynamaya hazır olduğunu söyledi.

Wang Wenbin ayrıca Çin'in Kabil'deki büyükelçiliğini açık tuttuğu ve Afganistan'daki vatandaşlarının tahliyesine ilişkin planının olmadığını kaydetti.

Görüşme, Taliban ile Çin arasındaki ilk görüşme değil. Daha önce Katar'ın Başkenti Doha'da yapılan görüşmelerin ardından Taliban'ın önde gelen liderlerinden Molla Abdülgani Birader de geçen ay Çin'i ziyaret etmişti.

Pfizer-BioNTech aşına 16 yaş ve üstü için tam onay Dünya Dünya'da Kovid-19 ile mücadelede son durum Dünya Suriye'den İsviçre'ye YPG/PKK tepkisi Dünya Almanya sel felaketinde sınıfta kaldı Dünya