Malatya kurabiyesine yeni lezzet eklendi

Kurabiyenin hamuruna tescilli kayısı çekirdeği eklenerek yeni lezzet elde edildi. Malatya'da birçok üründe kullanılan kayısının çekirdeği de talep görüyor.

Abone ol

Ağızları tatlandıran kurabiye yeni lezzetle buluştu.

"Malatya kurabiyesi" geçmişten bugüne kadar Malatyalıların sofrasından eksik olmuyor. İşte o lezzetin hamuruna bir de kayısı çekirdeği eklendi.

Usta eller, hamuru bir süre dinlendiriyor. Hamur daha sonra, önceden makine yardımıyla un haline getirilen kayısı çekirdeğiyle buluşturuluyor.

Silindir şekline getirilen kayısı çekirdekli hamur, eşit parçalarda kesilip yuvarlanarak şekil veriliyor.

Tepsiye dizilen kurabiyeler, üzerine tekrar kayısı çekirdeği serpildikten sonra fırında pişiriliyor.

Kayısı çekirdekli Malatya kurabiyesine yurt dışından da yoğun talep var.

İstanbul'da 112'ye gelen çağrıların yüzde 55'i asılsız Yurt Antalya'da Üretim Devrimi Kurultayı Yurt Karahan Tepe'de 11 bin 500 yıl öncesine ait eserler bulundu Yurt Süphan Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı Yurt