Ekonomide alınacak tedbirler kararlaştırıldı

Ekonomik darboğaza karşı önlem almak isteyen hükümet toplantıları hızlandırdı. Son iki haftada 3. kez Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan toplantda krize karşı tedbirler kararlaştırıldı. Kararlar gelecek hafta kamuoyu ile paylaşılacak.

Abone ol

Ekonomideki darboğaz hükümetin de vatandaşın da birinci gündemi. Krize karşı önlemlerin masaya yatırıldığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu son iki haftada 3. kez toplandı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki toplantı, Çankaya Köşkü'nde yapıldı. 5 saat süren toplantıda döviz kurundaki artış ve sektörlerin durumu masaya yatırıldı. Pazartesi hazırlanacak bütçe görüşmeleri de gözden geçirildi. Avrupa Birliği ile süren Gümrük Birliği güncellenmesi ile ilgili süreç aktarıldı.

Toplantıya, Başbakan Yardımcıları ve bazı bakanlarınyanı sıra Başbakanlık Müsteşarı, Hazine Müsteşarı, Merkez Bankası Başkanı, BDDK Başkanı ve SPK Başkanı da katıldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirlerin kararlaştırıldığı" belirtildi.

Kararların teknik çalışmaların tamamlanmasından sonra hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

Ordulu üreticiler, çözümü kivide aramaya başladı Ekonomi 500 milyonluk kaynak sağlandı Ekonomi Balık fiyatları borsayı aratmıyor Ekonomi 2017 yaklaşıyor, asgari ücret tartışmaları büyüyor Ekonomi