Mühimmatlar nereye gidiyor?

Adana'da TIR'dan sonra bu kez otobüstelerde mühimmat ele geçirildi. Yolcu olmayan otobüslerde, battaniyeye sarılı çok sayıda mermi ve silah ele geçirildi.Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Adana'da 2 otobüste mühimmatın ele geçirilmesiyle ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

İhbar üzerine Adana-Gaziantep otoyolunda durdurulan ve Hatay yönüne giden otobüsün bagajında yüklü miktarda mühimmat ele geçirildi.

Özel Hareket Şube Müdürlüğü’ne götürülen otobüslerde detaylı bir arama yapıldı, ancak miktarı açıklanmadı. Araçlarda kasalar içerisinde Bixi makinalı tüfek mermisi, Kanas suikast silah mermileri ve uçaksavar mermisi olduğu ileri sürüldü.

Otobüslerde yolcu olmadığı ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde bekletildiği belirtildi.

Otobüslerin ait olduğu turizm firmasının otobüs, minibüs, öğrenci servisi, personel servisi ve araç kiralama işi yaptığı öğrenildi.

Otobüsteki mühimmatla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Otobüsün "sınır bölgesine" gitmediği, varış istikametinin Adana olduğu öne sürüldü.

Daha öncede 7 Kasım 2013'te de ihbar üzerine yine Adana'da bir TIR'da 935 adet roket başlığı ele geçirilmişti. Bir gün sonra açıklama yapılarak malzemelerin roket başlığı olmadığı havan mermisi kovanına benzediği belirtilmişti. Olayla ilgili göz altına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklanırken 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu gelişmeler tartışılırken Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde 1 Ocak'ta ihbar üzerine durdurulan bir TIR'da da bomba olduğu iddia edilmiş, ancak TIR'ın araması MİT ve Hatay Valiliği tarafından engellenmişti.

ulusalkanal.com.tr

Atatürk'ün Meclisi'ni ne hale getirdiler! Gündem TİB'e bakanlık kalkanı Gündem Bu kadar da olmaz diyeceksiniz Gündem TRT'de sansürün adı “refleks“ oldu Gündem