Doğu Perinçek'in Batı Asya Harekât Merkezi önerisi ses getirdi

İran Resmi Haber Ajansı İRNA, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Batı Asya Harekât Merkezi teklifini kamuoyu ile paylaştı. Vatan Partisi Genel Başkanı Salı günü düzenlediği basın toplantısında emperyalizmi mutlu edecek eylemlerden kaçınmak gerektiğini vurgulamış, terörle mücadelede koordinasyonu sağlamak için ortak bir harekât merkezi kurulmasını teklif etmişti

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Batı Asya Harekât Merkezi önerisi ses getirdi.

Doğu Perinçek'in Barış Pınarı Harekâtı'nın sorunsuz devamını sağlayacak önerdiği Batı Asya Ülkeleri'nin ortak harekât merkezi kurması teklifi İran basınında geniş yer buldu.

İran Resmi Haber Ajansı İRNA, Doğu Perinçek'in bölgesel işbirliğini yeni bir boyuta taşıyacak açıklamasını aboneleriyle paylaştı.

Haberde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Suriye ve Irak'a teröre karşı ortak operasyon çağrısında bulunduğu ifade edildi. Türk Ordusu ile Suriye güçlerinin çatışmadan kaçınması gerektiğini söylediği aktarıldı.

Haberde Perinçek'in "Türkiye ve Suriye, Amerikan emperyalizmini, İsrail'i, PKK'yı ve IŞİD'i mutlu edecek eylemlerden kaçınmalıdır" ifadesine yer verildi.

İran haber ajansı bölgesel işbirliğini artırmak için Doğu Perinçek'in Türkiye, Suriye ve Irak'ın ortak karargâh kurulması gereğini ortaya koyduğu kaydedildi.

ulusal.com.tr

Teslim olan terörist örgütün acımasız yüzünü tek tek anlattı Gündem Son dakika haberleri! İçişleri Bakanlığı açıkladı! 391 kişi gözaltına alındı Gündem Barış Pınarı Harekatı'nda iki asker şehit oldu Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK varlığını tamamen ortadan kaldıracağız Gündem