23 Nisan'a özel marş besteledi

Tüm Türkiye, 23 Nisan'ın 100'üncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. Evler, balkonlar ay yıldızlı bayrağımızla donatılıyor. Yurdun dört bir yanını heyecan sardı. Bu özel yıl için marşlar bestelendi. Çocukların evde çektiği görüntülerle klipler hazırlandı. Yarın, tek ses olarak haykıracağımız İstiklal Marşımız, Balkan Senfoni Orkestrası üyelerince icra edildi.

Abone ol

23 Nisan için Türk milleti tek ses, tek yürek... Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100'üncü yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Sokaklar, balkonlar, evler Türk bayrağıyla donatıldı. Bu özel yıl için yurttaşlar, yüreğindeki coşkuyu kendi yeteneğine göre ortaya koydu.

Edirne'de Trakya Üniversitesi'nden bir akademisyen, 23 Nisan'a özel marş besteledi.

Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Evrim Kaşıkçı, bu 23 Nisan'ın daha çok anlam taşıdığını söyledi. Dünyanın tek çocuk bayramının coşkusuna böyle bir katkı sunmaktan da kıvanç duyduğunu belirtti.

Kaşıkçı, "23 Nisan Bugün" adlı marşa, çocukların evlerinden çektiği görüntülerle klip hazırladı.

Balkan Senfoni Orkestrası üyeleri de TBMM'nin açılışının 100. yılı için İstiklal Marşı'nı icra etti.

40 müzisyen evlerinden enstrümanlarıyla marşımızı seslendirdi.

Hazırlanan klip üniversite ve konservatuvarın sosyal medya hesabında yayınlandı. Şef Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Türk Milletinin bu özel yılını işte böyle kutladı.

Şarkıcı Gökhan Bölükçü de, 23 Nisan'ı evde geçiren çocuklar için marş seslendirdi.

Marşın sözlerini İlkay Göçmen, düzenlemesini de Mustafa Aslanyürek yaptı. Klibinde de bazı ünlü isimler ve çocuklar yer aldı.

ulusal.com.tr

Erdoğan: Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek Gündem CKD'den ADD'ye 23 Nisan uyarısı: Bu gafletten uyanmaya davet ediyoruz Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten 23 Nisan çağrısı: Aynı pencerede aynı balkondayız Gündem Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan 23 Nisan mesajı Gündem