Erdoğan'dan Avrupa mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Avrupa Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan, Avrupa Birliği'nin barış projesi olarak temellerinin atıldığını ancak son zamanlarda, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı gibi fikirlerin zemin kazandığını söyledi. AB'ye tam üyeliğin de öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanAvrupa günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayıladı.

Erdoğan mesajında, AB'nin barış projesi olarak temellerinin atıldığını ifade etti. "Kuruluşundan itibaren kıtamızda barış ve istikrarın korunmasında önemli başarılara imza atan AB, maalesef bugün ciddi ekonomik, siyasi ve toplumsal sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. " dedi.

Küresel gelişmeleri hatırlatan Erdoğan, "AB'nin, üzerine inşa edildiği demokrasi, insan hakları, hukuk devleti gibi değerleri tutarlı ve güçlü biçimde savunması, bölgemizdeki krizlerin aşılmasında hayati rol oynayacaktır. " ifadelerini kullandı.

Açıklamada, AB ülkelerinde son dönemde ırkçılık, yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı ve İslamofobinin arttığı ifade edildi. Gelişmelerden endişe duyulduğu belirtildi.

AB'ye tam üyeliğin öncelikler arasında yer aldığı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Mesut Barzani: ABD peşmergeye silah yardımı güvencesi verdi, çok mutluyuz Gündem Tuzla'da ev almak için peşin para ödeyen 120 vatandaş dolandırıldı Gündem AKP ve CHP Cumhuriyet düşmanı Şeyh Said'in torunlarını milletvekili adayı yaptı Gündem Davutoğlu, TZOB Genel Kurulu'nda konuştu: Kaldırmayı Kemal Derviş planlıyordu Gündem