İş cinayetleri durdurulamıyor!

Abone ol

DİSK, İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı. 301 işçi ve mühendisin şehit olduğu Soma katliamının ardından açıklanan raporda, ağırlıklı olarak madencilikle ilgili veriler yer aldı.

Raporda en çok iş kazası ve ölümün madenlerde yaşandığı belirtildi. Madenlerde AKP döneminde iş kazalarının 2,5 kat arttığı belirtilen raporda hükümetin sorumluluğuna dikkat çekildi.

DİSK uzmanları, madenlerde taşeronlaşmanın yaygınlaştığı vurgulandı. Raporda, "sektörde taşeron çalıştırma genel bir hal almaktadır" denildi. Maden ocaklarında güvenlik önlemlerinin alınmadığının altını çizdi

"Denetimlerde; ocakların birçoğunda koruyucu sağlık ve güvenlik hizmetlerinin beklendiği ölçüde yerleşmediği, metan gazı ve göçük risklerine karşı tedbirlerin yeterince alınmadığının tespit edildiği, rödovanslı sahalarla iç içe, 5-10 kişiden ibaret küçük ve kayıtdışı maden ocaklarının faaliyet gösterdiğine dikkat çekilmektedir"

Raporda, AKP döneminde madenlerde her yıl ortalama 43 işçinin hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi. AKP döneminde genel iş kazaları içinde maden kazalarının oranının yüzde 8'den 13'e yükseldiği belirtildi.

DİSK raporuna göre Türkiye, milyon ton taş kömürü üretimiyle kıyaslanan ölümlerde, Çin'i 6'ya, Amerika'yı ise 361'e katladı.

ulusalkanal.com.tr

Çok önemli değişiklikler geliyor Ekonomi ''Taşocağı istemiyoruz'' Ekonomi Soma'da işçiler ayaklandı Ekonomi Kadıköy'de "taşerona hayır" mitingi Ekonomi