Rusya'dan Türkiye'ye başsağlığı mesajı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Van ve Elazığ'da düzenlenen saldırılar nedeniyle Türkiye'ye başsağlığı diledi. Sözcü, Suriye konusunda Türkiye ile Rusya arasındaki fikir ayrılıklarını gidermeye çalıştıklarını da söyledi.

Abone ol

Rusya'dan Türkiye'deki terör saldırılarıyla ilgili açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'ye başlığı dileklerini iletti.

Zaharova, Van ve Elazığ'da gerçekleştirilen saldırılara ilişkin "Türk halkına ve meslektaşlarımıza ve saldırılarda ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum, yaralananların da bir an önce iyileşmesini diliyorum" dedi.

Sözcü, Türkiye ile Rusya'nın Suriye krizine bakışı hakkında da konuştu. Sözcü, iki ülkenin fikir ayrılıklarını yapıcı bir yöntemle çözmeye çalıştıklarını vurguladı. Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye'yi ne zaman ziyaret edeceğine dair bilgisinin ise olmadığını söyledi.

Zaharova, Suriye krizinde Rusya ile Amerika'nın Suriye'deki operasyonların koordine edilmesi konusunda anlaşmaya yakın olduklarını belirtti.

Sözcü terör gruplarının tanımlanmasında ise Amerika ile fikir ayrılığı yaşadıklarını ifade etti. Amerika söz verdiği halde Suriye'de "ılımlı muhalif" olarak tanımlanan grupların El Nusra bölgelerinden ayrılmadığını söyledi. Zaharova, "ABD Suriye'deki ılımlı muhalifler ve teröristler arasındaki farkı göremiyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır Sur'daki terör saldırısında bir kişi daha hayatını kaybetti Gündem Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar Gündem Başbakan: Alarm durumunu bir üst düzeye çıkardık Gündem Şehit denizciler için GATA'da tören Gündem