Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon sinyali

Bakanlar Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşti. 3 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklaması düzenledi. Terörle mücadele mesajları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ötesi operasyon sinyali verdi.

Abone ol

Bakanlar Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşti. 3 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklaması düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI"

- Terör tehditlerini bertaraf etmekte kararlıyız. Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır.

- MEB Mesleki Teknik Eğitim Ar-Ge Merkezi'nde öğretmenlerimize ve personele yönelik geliştirilen Kovid-19 hızlı antijen test kitinde üretim aşamasına geldik.

"750 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK"

- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 750 engelli öğretmen ataması yapılacak.

"FIRSATÇILARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

- Fiyat artışlarından dolayı sıkıntıya düşen çalışanlarımızı ve üreticilerimizi korumak için her türlü tedbiri alıyoruz. Ülkemizi yatırım, üretim, ihracat, istihdam temelleri üzerinde, cari dengemizi 'fazla' yönünde sürekli geliştirerek büyütmeyi sürdüreceğiz. Yaşanan istisnai durumu yüksek kar hırsıyla yaptıkları fahiş fiyat artışlarının bahanesi haline getirerek milletimizin mağduriyetine yol açan fırsatçıları da yakından takip ediyoruz.

YEŞİL KALKINMA PROJESİ

- Siyasi partilerden özel sektöre ve sivil toplum kuruluşlarına kadar her kesimden bu tarihi projeye destek vermelerini bekliyoruz. Yeşil Kalkınma devrimini tüm çalışmalarımızın merkezine yerleştirerek insanlığın önündeki bu önemli krizin çözümünde öncü rol üstlenmekte kararlıyız.

"ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞIMIZIN İSMİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ"

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ismini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyor, bünyesinde bir de İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu oluşturuyoruz. İklim Değişikliği Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı kuracağız.

"BU YIL 153 ÖRGÜT MENSUBU TESLİM OLDU"

- Artık hiç kimsenin bu ülkede milletimizin bir kesiminin dertleri ve beklentileri üzerinden ayrımcılık siyaseti yapmasına izin vermeyeceğiz. Bu yıl ikna yoluyla 153 terör örgütü mensubunun teslim olmasını sağladık. Son 5 yılda yeniden kazandığımız gençlerimizin sayısı 1000'i geride bıraktı.

DÜZENSİZ GÖÇMENLER

- Bu yükü tek başına üstlenmemiz mümkün değil. Avrupa başta olmak üzere göçmenlerin hedefi ülkelerden daha fazla sorumluluk bekliyoruz.

3600 ek gösterge bekleyenler dikkat: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi Gündem Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem: ''KHK'lıları iade etmek, FETÖ'yü devlete geri alma planıdır'' Gündem Alaattin Çakıcı'ya Kılıçdaroğlu'na tehdit nedeniyle hapis cezası Gündem TGB Diyarbakır Temsilciliği kuruldu Gündem