Rennan Pekünlü için imza kampanyası başlattılar

Anayasa Mahkemesi karanını uyguladığı için 2 yıl bir ay hapis cezasına çarptırılan Renan Pekünlü için Cumhuriyet Kadınları Derneği imza kampanyası başlattı. İmza masası yoğun ilgi gördü, özellikle de kadınlardan.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi kararını uyguladığı için Foça Açık Cezaevinde 2 yıl bir ay hapis cezasına çarptırılan Prof. Dr. Rennan Pekünlü için kadınlar alanlara çıktı. Cumhuriyet Kadınları "Rennan Pekkünlü yalnız değildir" sloganıyla İzmir’de imza kampanyası başlattı.

Öğretim üyelerinden, öğrencilere, engelli yurttaşlardan, kadınlara kadar toplumun farklı kesimlerinden çok sayıda yurttaş imzalarıyla Pekünlü’ye destek oldu.

Renan Pekünlü hakkında aynı konuda açılan ikinci davasının ikinci duruşması da 5 Şubat Perşembe günü Bayraklı Adliyesi’nde görülecek. Cumhuriyet Kadınları da bilime özgürlük için adliye önünde olacak.

İmza masaları 5 Şubat’a kadar İzmir’in merkezi noktalarında açık kalacak.

ulusalkanal.com.tr

Mahkeme süreci devam ediyor! Gündem Mehmet Cengiz ve emekli büyükelçi Alev Kılıç tarihi davayı değerlendirdi Gündem Erdoğan yeni anayasa için oy istedi Gündem Mehmet Ağar artık duruşmalara katılacak Gündem