İlk oy kullanıldı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gümrük kapılarının ardından yurtdışında da oy verme işlemleri başladı. İlk oy, Avustralya'da kullanıldı. Yurtdışındaki vatandaşlar, bulundukları ülkelerde oy kullanamazlarsa 10 ağustos'a kadar gümrük bölgelerinde oy verebilecekler.

Abone ol

Yurtdışındaki Türk vatandaşları, ilk kez cumhurbaşkanını seçmek için bulundukları ülkelerde sandık başına giderek oy vermeye başladı. İlk oy, Avustralya'da kullanıldı.

Vatandaşlar, Melbourne Başkonsolosluk binasına giderek özel bir odada kurulan sandıklarda oylarını kullanmaya başladılar. Batı Avustralya'nın başkentinden Melbourne arasındaki mesafe 3 bin 500 kilometre olduğu için binlerce kişinin oy kullanamayacağı belirtildi.

Bir diğer uzak nokta olan Çin'de de Türkler oy kullanmak için sandık başına gitti. 1 günlük oy verme işlemi için Pekin Büyükelçiliği ve Şanghay Başkonsolosluğu'nda sandıklar kuruldu.

Yaklaşık 2 milyon 790 bin seçmen, 54 ülke ve 103 merkezde oy kullanacak. Yurtdışında oy verme işlemi 31 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

YURT DIŞINDA OY VERME TARİHLERİ

Yüksek Seçim Kurulunun aldığı karar uyarınca: Almanya, ABD, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsrail, İsviçre, İtalya, KKTC, Lübnan, Norveç, Romanya, Suudi Arabistan ve Türkmenistan'da ilk tur için oylama 31 Temmuz-3 Ağustos'ta arasında 4 günde yapılacak. Kanada, Avustralya ve Rusya'da oy verme işlemi 31 Temmuz-2 Ağustos, Bulgaristan ve Kazakistan'da 1-3 Ağustos arasında gerçekleştirilecek.

Yurt dışındaki seçmenler, randevu aldığı ya da kendisi için belirlenen günde oy kullanamadığı takdirde 10 Ağustos'a kadar gümrük kapılarında oy verebilecekler.

ulusalkanal.com.tr

Soma Holding'de sinsi gelişme Gündem Sorguya çıkmayan serbest Gündem Nurtepe savaş alanı Gündem Ali Tatar'ın ailesi: Davaya müdahil olacağız Gündem