Dershaneler ne olacak?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitimin özelleştirilmesi yolunda atacakları önemli bir adımı açıkladı.

Abone ol

2014 yılından itibaren dershanelere ruhsat verilmeyeceğini söyleyen Avcı dershanelerin "özel okula" dönüşebileceğini belirtti. Avcı, “Dershaneler okul olsa o zaman hem devlet okullarındaki baskı bu alana kayacak hem de çocuklar aynı ücreti iki defa ödemeyecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dershane tartışmalarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Avcı, 2014-2015 eğitim -öğretim yılından itibaren dershanelerin eğitim sistemi içinde yer almayacağını söyedi. Buna göre, dershanelerin ruhsatları 2014'ün Ocak ayından itibaren yenilenmeyecek.

Ancak dershaneler tam anlamıyla kapatılmayacak, özel okul statüsüne kavuşturulacak. Bunu da bakanlık destekleyecek. Bunun için özel okul olmayı kabul eden dershanelere 3 yıl süre verilecek. 3 yıl boyunca özel okul şartları sağlanamasa da buna göz yumulacak.

Bakan Avcı, eğitimin özelleştirilmesi yolunda önemli bir adım olan uygulamanın çok fayda sağlayacağını söyledi. Avcı, devlet okullarındaki yükün bu okullara kaydırılacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Eğitimciler sokakta Sağlık Anayasa Mahkemesi Kararını Açıkladı! Sağlık KYK yemekleri protesto edildi Sağlık Yürüyoruz Sağlık