IMF ve Yunanistan anlaştı

Yunanistan ve İMF borçların ödenmesi konusunda anlaşmaya vardı. İMF başkanı Christane Yellen yaptığı açıklamada Yunanistan'nın Nisan ayında borcunu ödeyeceğini belirtti.

Abone ol

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ile İMF Başkanı Christine Lagarde görüşmeden borçların ödenmesi konusunda uzlaşma kararı çıktı.

Görüşme ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Lagarde,Yunanistan’ın İMF'ye olan 430 milyon euro borcunu 9 Nisan'da ödeyeceğini teyid ettiğini belirtti.

Lagarde, Atina ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını ancak,Yunan hükümetinin kurtarma programına ilişkin prograqmlarına kesintisizuyması gerektiğini vurguladı.

IMF Başkanı ayrıca Çarşamba günü Brüksel'deki toplantı ile ilgili de Yunanistan'nın Avrupalı ortakların tavsiyesine uyması gerektiğini farklı bir tutum sergilenmesi halinde sadece kendi çıkarlarını zedeleneyebileceğini de belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Merkez Bankası: 'Enerji fiyatları bu dönemde yükseliş kaydetti' Ekonomi Çay ve fındık üreticisine müjde Ekonomi Balık fiyatları el yakıyor Ekonomi Borsa kan kaybediyor! Ekonomi