Terör örgütü Meclis'e giremez

Sistem ve hakim sınıflar tarafından baraj aştırılmaya çalışılan HDP, batıda kendini 'demokrasi' etiketiyle seçmene pazarlarken, Doğu ve Güneydoğu'da terör estiriyor.

Abone ol

PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde HDP'nin barajı geçmesi için yurttaşları silah zoruyla tehdit ederek oy toplamaya çalışıyor. Tehditleri yerel ve güvenlik kaynakları da doğruluyor. PKK'lıların köy meydanlarında topladığı vatandaşlara, "HDP barajı aşamazsa ortalık karışır, ya oy vereceksiniz ya da köyü terk edeceksiniz. Oy vermezseniz canınızdan olursunuz" dediği bilgisi verildi. Yine kaynakların aktardığı bilgilere göre, Jandarma'nın halka baskı yapan PKK'lılara karşı operasyon düzenleme taleplerine, Valilikler "ret" yanıtı veriliyor.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın 2012 yılının Eylül ayında Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupla başlatılan açılım süreci, vatandaşlara kan ve gözyaşı olarak yansıdı. Açılım sürecinden güç alan PKK'lı teröristler ve yandaşları, güvenlik güçlerinin kışlalara hapsedilmesiyle alan hakimiyeti sağladı ve şehir merkezlerinde etkinliklerini artırdı. "6-8 Ekim Kobani eylemleri"nde 50 kişinin öldürülmesi, Türk bayraklarının ve Atatürk büstlerinin yakılmasıyla zirve yapan PKK şiddetti sürüyor. AKP ve PKK'nın el birliğiyle yürüttüğü açılım süreci seçim sürecinde de vatandaşlara tehdit olarak yansıyor.

Batılı merkezler, Holding medyası, "yetmez ama evet" diyerek AKP-cemaat ortaklığını destekleyen liberal kesimlerin desteğini alan HDP, barajı aşmak için açılımla güçlenen PKK'nın terör desteğini de arkasına aldı. "Türkiye partisi" görüntüsü verdiği ileri sürülen HDP, PKK militanları aracılığıyla vatandaşları tehdit ediyor. Son dönemlerde tehditlerde artış göze çarpıyor. Bu örneklerden bazıları şöyle:

EVLERİ İŞARETLEDİLER

Diyarbakır'da 50 yaşındaki Ziynet Taş, 4 kişinin evine gelerek HDP'ye oy vermesini istediğini, oy vermeyeceğini açıklamasından sonra evinin kapısına çarpı işareti konduğunu söyledi. HDP'den konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmazken, PKK'nın çarpı işaret koyması, 19-26 aralık 1978'de Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen kontrgerilla saldırısı öncesinde yapılanları akıllara getirdi. Kontrgerilla elemanları da, katliam yaptıkları evlere önce çarpı işareti koymuştu.

PANKARTLARLA TEHDİT

HDP'nin bir diğer tehdit eylemi de, pankartlarla verdiği mesajlar oldu. Van’ın Erciş ilçesinde Yeşilova Mahallesi girişindeki caddeye, “HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır” yazılı pankart asıldı. Pankart tepkiyle karşılandı. HDP Batman mitinginde de açılan "Barajı aşarsak bizler bulutuz, güneşiz, yağmuruz, barajı aşamazsak benim meskenim dağlardır dağlar" pankartı açıldı. Başta Selahattin Demirtaş olmak üzere hiçbir HDP yöneticisi pankartı engellemedi. Pankart miting boyunca asılı durdu.

DİĞER ADAYLARA SİLAHLI TEHDİT

PKK'nın, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde esnafı ziyaret eden milletvekili adaylarına, “HDP barajı aşamazsa bunun hesabını seçimden sonra verirsiniz” dediği basına yansıdı. Tehdit edilen adaylara ilişkin en çarpıcı örnek de Vatan Partisi Hakkari 1. sıra adayı Namık Ereli oldu. Vatan Partisi'nin tüm engellemelere rağmen 2 Haziran'da Hakkari Yüksekova'da miting düzenlemesi, PKK'ya büyük darbe indirirken, partinin Hakkari adayı Ereli, günler öncesinden PKK tehditlerine maruz kaldı. Mitingte Türkiye'nin bütünlüğünü savunan Ereli, miting sonrasında adaylıktan istifa ederek HDP'ye katıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'de, “PKK'lılar Namık kardeşimizi ‘Seni halk mahkemesinde yargılayacağız. Seni kurşuna dizeceğiz. Cezalandıracağız’ diye tehdit etmişti” açıklaması yaptı.

Aydınlık

Dokuz Işık'tan Vatan cephesine Gündem Selahattin Demirtaş: Biz sadece saz çalarız Hulki Cevizoğlu: Senin eş başkanın Abdullah Öcalan 40 bin kişinin canını çaldı Gündem Soner Yalçın oyunu kime vereceğini açıkladı: Tüm zorluklara rağmen mücadele eden partiye... Gündem Cebindeki 1 TL hayatını kurtardı! Gündem