Erdoğan Rusya'ya gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın günibirlik ziyaret kapsamında gideceği Moskova'da Rusya lideri Putin ile biraraya gelecek. Gündem İdlib olacak... Erdoğan ziyaret öncesi "Adana Mutabakatı" mesajı verdi.... Malazgirt Zaferi'nin 948. Yılı etkinliğinde konuştu Cumhurbaşkanı... Yanında komutanlar da vardı; Güvenli bölge konusunda Amerika'ya seslendi. "Oyalanırsak hazırlıklarımız tamam, planlarımızı hayata geçiririz." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rusya yolcusu...

Erdoğan, Moskova'ya Adana Mutabakatı kartıyla gidiyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılacak görüşmede ana gündem İdlib olacak. İki lider bölgedeki son durumu görüşecek.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in İdlib konusunda Erdoğan'ın endişelerini anladığı vurgulandı. Ancak Putin'in de, terörist unsurlarının faaliyetlerinden endişe duyduğu belirtildi.

Erdoğan ve Putin, Moskova'daki MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılışında buluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada F-35'lere alternatif olarak gösterilen Su-35'leri de inceleyecek. Bilgiyi Kremlin Sözcüsü Peskov verdi.

Erdoğan, Rusya ziyaretine ilişkin açıklamayı Muş'ta yaptı. Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programında konuştu. Gündeminde Amerika ile kurulması planlanan güvenli bölge de geniş yer buldu. Amerika'yı uyardı...

Yanında Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanları da vardı...

Cumhurbaşkanı, kara birliklerinin bölgeye gireceği bilgisini verdi.

ulusal.com.tr

Son dakika haberleri! TSK'daki emeklilik talepleriyle ilgili Bakan Hulusi Akar'dan ilk açıklama Gündem Son dakika haberleri... Bakan Akar'dan S-400 ve Suriye'de güvenli bölge açıklaması: Yarından itibaren başlayacak Gündem Pençe-3 Harekatı'nda 15 terörist etkisiz hale getirildi Gündem SON DAKİKA 28 AĞUSTOS 2019 ÇARŞAMBA HABERLERİ! Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den açıklama - Şartlı ceza indirimi, genel af, denetimli serbestlik ve infaz sürelerinde değişiklik haberleri Gündem