İşte Erdoğan'ın İran'daki görüşmelerinin ayrıntıları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İran'da yaptığı görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıktı. Erdoğan ve Ruhani'nin Yemen çözümü için anlaştığı, müzakereler için yol haritasının çizildiği belirtildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyaretinin perde arkası bilgileri netleşmeye başladı. Yemen saldırılarısında Suudi Arabistan tarafında yer alan Erdoğan'ın İran'da müzakereler için mutabakat görüşmesi yürütüğü belirtildi.

Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi, Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile yaptığı görüşmede mutabakata varıldığını yazdı. Habere göre Yemen krizinin çözümü için Suudi Arabistan ve İran arasında istişare mekanizması kurulacak. Müzakereler 'üçüncü tarafsız' bir ülkede yürütülecek. Müzakerelerin başlaması için ise önce ateşkes sağlanacak. Husiler Sana ve Aden'den çekilecek. Buna eş zamanlı olarak da koalisyon saldırıları durduracak.

Ziyareti Ulusal Kanal'a değerlendiren İranlı Uluslararası ilişkiler uzmanı Hamid Niku, Erdoğan’ın Suudi Arabistan’ın elçilik görevini üstlendiğini, koalisyonun mesajını İran'a getirdiğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

"Birçok kişi kaygılı" Gündem CHP'nin umudu ABD Gündem Vatan Partisi'nde general, sırasını gaziye verdi! Gündem Bülent Arınç'tan dikkat çeken açıklamalar Gündem