''Skandal, Türk Diktatörüne yaklaştı''

Yolsuzluk operasyonun ardından 3 bakanın istifası ve kabine değişikliği dış basında çarpıcı başlıklarla yer aldı. Dünya manşetlerinde Erdoğan Bayraktar'ın Başbakana yaptığı istifa çağrısı ve skandalın adım adım Erdoğan'a yaklaşması öne çıktı.

Abone ol

3 bakanın istifalarıyla derinleşen hükümet krizi ve kabine değişikliği dış basında geniş yer buldu.

Reuters haber ajansı, yolsuzluk operasyonunu 11 yıllık Erdoğan ikitidarına yapılan en büyük meydan okuma olarak yorumladı. Haberde, "istifa eden iki bakan Başbakanın komplo söylemini aynen tekrarladı, ancak 3'üncü bakan Bayraktar, dikkatleri Erdoğan'a çevirdi" ifadeleri kullanıldı.

Huffington Post Gazetesi, "Skandal, Türk Diktatörüne yaklaştı" başlığıyla konuyu haberleştirirken New York Times, "Skandal Yavaş Yavaş Türkiye Başbakanına Yaklaşıyor" ifadesini kullandı.

Washington Post, 2008'de AKP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılma girişiminden bu yana en büyük siyasi krizi yaşadığını ileri sürdü.

Telegraph, "Skandal bakanları yerlerinden etti, Türk lider krizle yüz yüze" başlığıyla konuyu gündemine taşıdı. Gazetede, "Erdoğan, Haziran protestolarından bu yana 'yabancı ülkelerin' ve başka güçlerin hükümete komplo kurduğunu iddia ediyor" yorumu yapıldı.

Times gazetesi, "Yolsuzluk skandalının içine gömülen Erdoğan'a istifa çağrısı" başlığına yer verdi.

Fransız Le Monde gazetesi ise iki ideolojik akımın ittifakı üzerine kurulu Türk Modeli yolun sonuna geldi analizinde bulundu.

Der Spiegel Dergisi ise, "Türkiye'de yolsuzluk: Her şey Erdoğan'ın rızası ile oldu" başlığını kullandı.

Alman Devlet kanalı WDR2'de ise Türkiye'de yolsuzluk zaten biliniyordu sadece resmileşti yorumu yapıldı.

CNN'in internet sitesinde ise Gülen-Erdoğan çekişmesine vurgu yapan "yolsuzluk mu yoksa ABD'deki din adamıyla güç mücadelesi mi?" başlığı dikkat çekti.

İran Basını'nda Kanun Gazetesi haberi "üç bakan gitti, Erdoğan bıçak altında" şeklinde yansıttı. Javan Gazetesi ise “Erdoğan, devrilmemek için kabinesinde ameliyat yaptı” yorumunda bulundu.

Le Figaro, ”Cemaatler arasındaki savaş Erdoğan Hükümeti’ni sarsıyor” .

”Binlerce insan İstanbul sokaklarında toplanarak, Hükümeti istifaya çağırıyor. Gülen beddua ederken, Erdoğan ise Cemaati yılların emeğini ve Türkiye’deki gelişemeleri baltalamakla suçluyor.

L'Humanite “Erdogan iktidarda kalabilmek için son kartlarını oynuyor”

ulusalkanal.com.tr

Perinçek'in AİHM zaferi Azerbaycan'da geniş yankı buldu Gündem 2013'e damga vuranlar Gündem Öğrenciler Çapa'da ÖSO standını kaldırttı Gündem Emekli Büyükelçi: Perinçek'e teşekkür etmek lazım Gündem