Ermeni önergesinin amacı: Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti’ni içeriden yıkmak

Abone ol

Alman Meclisi, Ermeni önergesini karar bağladı. Meclis bu kararı ne için aldı, neden şimdi?

Önergeyi ve sözüm ona tartışıldığı oturumu ciddiye alalım. Hem metin, hem de onu yorumlayan milletvekilleri amaçlarını saklamıyor.

Ermeni açılımı

Önergenin tali amacından başlayalım. Alman Meclisi önerge ile zamanın Başbakanı Davutoğlu’nun yürüttüğü Ermeni açılımını tekrar başlatmak istiyor. Önerge metni, 2009’da imzalanan Zürih Protokolleri’nin Türk ve Ermeni parlamentoları tarafından onaylanmasını ve uygulamaya konmasını istiyor.

Yani Ermenistan ile diplomatik ilişkileri normalleştirmemizi ve sınırı açmamızı. Karabağ sorunu çözülmeksizin. Alman Meclisi, Türkiye’nin Azerbaycan’a ittifak sınırını kapatmasını, Ermenistan sınırını ise başta Batılı sivil toplum kuruluşlarına ve yatırımcılara, yani ABD’ye açmasını istiyor.

Ama Alman Meclisi önerge ile esas saldırısını buraya yapmıyor.

Hedef tahtasında: İttihatçılar, millet ve Cumhuriyet

Vekiller konuşmalarında tekrar tekrar vurguluyor. Ermeni soykırımının faili, Jöntürklerdir. Türkiye’de “etnik homojen bir millet” yaratmak için soykırım yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu temel üzerinde inşa edilmiştir.

Daha açık yazalım. Önerge ve vekiller şunu söylüyor:

Türk Milleti: soykırımla oluşturuldun!

Cumhuriyetini soykırım üzerine inşa ettin!

Alman Meclisi bu önerge ile Hükümetini, bu tezi Türkiye’ye dayatmaya, bunun için akademisyenlere ve STKlara burslar dağıtmaya, uluslararası buluşmalar örgütlemeye çağırıyor.

Önergeye yazmamışlar. Ama vekillerin konuşmaları, çözüm önerilerini ima ediyor. Soykırımın telafisi, bütünleştirici milletin tekrar parçalarına ayrılması. Azınlıkların siyasi statü kazanması.

Cumhuriyetin, bu azınlıklara yer açacak şekilde dönüştürülmesi.

Diğer bir deyişle: açılım ya da çözüm süreci.

Soykırım tezinin Türk Milleti’nin içine mal edilmesi, bu plana direnişi kıracak.

Türkiye artık orada değil

Alman Meclisi’nin kararının zamanlaması, bir çok çevreyi şaşırttı. Mülteci anlaşması ve AB içi gerginlik, Suriye’deki durum, Alman Ordusu’nun İncirlik’e uçak yerleştirme talebi. Bu ortamda Almanya Türkiye ile diplomatik gerginliği neden göze aldı?

Çünkü artık Ermeni Açılımı yok. Çözüm süreci, Türkiye’nin federasyona dönüştürülmesi yerini, PKK’ya karşı kıyasıya mücadeleye bıraktı.

Ve PKK’nın beli kırılıyor. Alman Die Tageszeitung gazetesine konuşan Demirtaş, başarısızlıkla sonuçlanan bir ayaklanmanın umutsuz bilançosunu çıkarıyor.

Alman Meclisi, PKK’nın beli kırıldığı için Ermeni önergesini kabul etti.

Atlantik güçleri, Türkiye’yi bölme girişimleri gittikçe çıkmaza girdiği için işbirliği yerine zor kullanma yolunu seçiyorlar.

Ama önerge hedeflediği gibi Türk Milleti’ni tartışmaya boğamadı. Yılgınlık yaratamadı, kenetledi. Tersine, kendi topraklarına Alman Meclisi’nin yetki ve tutumu tartışılmaya başlandı. Alman hukukçuları ve gazetecileri kendi meclislerine veryansın ediyor.

Ermeni önergesi, Alman Meclisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’ne sıktığı, ama kendi elinde patlayan bir silahtır.

Yunus Soner

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı

ulusalkanal.com.tr

Polisi arayan kadın: Atalay'a para verdim Gündem İncil ve Tevrat üzerine yemin eden astsubaylar kimlerdi? Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'diploma' açıklaması Gündem Doğu Perinçek: Türkiye'nin mecburiyetleri sonucu PKK ve F tipine operasyon yapıldı Gündem