Kritik görüşme saat 18.00'de

Koalisyon hükümeti arayışında gözler AKP ile CHP liderlerine çevrildi. Heyetler arası görüşmelerin ardından Ahmet Davutoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 18. 00'de biraraya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun Davutoğlu’ndan “Dışişleri ve Milli Eğitim” dahil 10-12 bakanlığı istemesi bekleniyor.

Abone ol

Koalisyon arayışında gözler, bugün yapılacak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine çevirildi.

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, bugün saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya gelecek. Buluşma bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Sözcüsü Haluk Koç'un da katılacağı görüşmede AKP-CHP koalisyonunun kurulup kurulmayacağına dair ipuçlarının çıkması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun görüşmede bir süredir üzerinde çalıştıkları taslak kabine listesini Davutoğlu'na sunması bekleniyor. CHP'nin aralarında Dışişleri ve Milli Eğitim'in de bulunduğu 10 ile 12 bakanlık istediği belirtiliyor.

AKP cephesinde ise koalisyon için parti için tartışmalar sürüyor. AKP MYK'sında, çoğu üyenin CHP ile koalisyona karşı fikirleri açık açık dile getirdiği öne sürülüyor. Öte yandan Davuoğlu'nun hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hem parti kamuoyunda giderek yükselen erken seçim talebinin baskısı altında olduğu belirtiliyor.

Davutoğlu'nun önüne konan anketler ise yüzde iki artan AKP'nin oy oranının yüzde 43 bandında olduğunu gösteriyor. Ancak bu rakam AKP'ye tek başına iktidar olma imkanı sağlamıyor.

CHP'de bu kritik görüşmenin ardından dikkatler yarın yapılacak MYK toplantısı ve bundan bir gün sonraki Parti Meclisi toplantısında olacak. Koalisyon yapıp yapmama kararı Genişletilmiş Parti Meclisi toplantısında kesinleşecek.

ulusalkanal.com.tr

Zekeriya Öz hakkında yakalama kararı Gündem Şehit şube müdürüne son görev! Gündem TSK'da törenler erkene çekildi Gündem Karakol saldırısında PKK izleri Gündem