Aliyev'den zafer açıklaması

Abone ol

Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesinde, 1994'teki ateşkesten bu yana yaşanan en ciddi çatışmalar devam ederken; Bakü'den önemli bir karar geldi. Azerbaycan, cephe hattında tek taraflı ateşkes ilan etti.

Gelişmelerle ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bakü'nün savaştan değil, barıştan yana olduğunu söyledi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Azerbaycan Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Aliyev, "Cephe hattında yürüttüğümüz operasyonda büyük bir zafer elde ettik. Dün yeniden başlayan çatışmalarda 100'den fazla Ermeni askerinin öldü, 100'den fazla asker ise yaralandı" dedi.

Ermenistan'ın barış istemediğini sözlerine ekleyen Aliyev, 20 yılı aşkın süredir devam eden sorunda, Erivan'ın çözüme yaklaşıldığı dönemlerde her zaman provokasyona başvurduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Esad: Tarihe geçmek istiyorum Dünya Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalarda yeni gelişme Dünya Uçak otomobile çarptı: Ölü ve yaralılar var Dünya Uçak otomobile çarptı: Ölü ve yaralılar var Dünya