AKP'nin İmam Hatip oyunu

AKP'nin İmam Hatip planı Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınav sonuçlarının açıklanmasıyla devreye girdi. Bu sistemle yapılan yerleştirmelerde, Ermeni asıllı öğrencilerin bile imam hatipe otomatik olarak kaydedildiği ortaya çıktı. Öğrenci ve veliler şaşkın.

Abone ol

Liselere geçiş için ilk kez uygulanmaya başlanan TEOG yerleştirmelerinde, AKP'nin İmam Hatip oyunu gözler önüne serildi.

Sınav sonuçlarına göre tercihte bulunmayan öğrenciler, otomatik olarak en yakın okua kaydedildi.

Her mahalleye imam hatip açıldığı için, tercih yapmayan öğrencilerin büyük çoğunluğu da imam hatiplere yerleşti.

Yerleştirmelerde çarpıcı örnekler de yaşandı. İki gayrimüslim öğrenci, imam hatip liselerine otomatik olarak kaydedildi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, bu öğrencilerden biri Özel Pangaltı Ermeni Ortaokulu'ndan mezun olan Arda Christof A. Ermeni asıllı öğrenci, Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yerleştirildi.

Ermeni asıllı başka öğrenci de Şişli Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne kaydedildi.

TEOG'da nakil dönemi yarın başlayacak, nakil şansı 5 hafta sürecek. Yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrenciler, boş kontenjanı olan başka bir devlet lisesine ya da özel okula naklini isteyebilecek.

ulusalkanal.com.tr

6 Ok'a revizyon bildirgesi liberal kanattaki o iki isme teslim edildi Gündem Meclis 2. kez olağanüstü toplanacak Gündem Suriyeliler ile ilgili karar verildi Gündem İnce'ye gençlerden destek Gündem