Alman vekil: Amacımız Türkiye-Rusya-Çin yakınlaşmasını önlemek

"Avrupa Birliği'nin Türkiye ile görüşmesinin nedeni, Türkiye'nin Rusya ve Çin ile yakınlaşmasını önlemek"... Bu itirafın sahibi, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik milletvekili Roderich Kiesewetter.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik milletvekili Roderich Kiesewetter, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile görüşmeleriyle ilgili önemli bir itirafta bulundu.

Alman vekil, Türkiye ile AB üyelik görüşmelerinin Türkiye'nin Rusya ya da Çin'e yakınlaşmasının önüne geçmek için sürdürüldüğünü açıkladı.

"Müzakerelerin dondurulması" görüşüne katılmadığını kaydeden Kiesewetter, bunun bir hata olacağını belirtti. Kiesewetter, "Türk sivil toplumu üzerindeki etkimizi sürdürmeliyiz" dedi.

"ERDOĞAN PUTİN'E YAKLAŞABİLİR:Görüşmelerin kesilmesi durumunda Erdoğan'ın Batı'dan tamamen uzaklaşması ve belki de NATO'dan çıkma riski bulunuyor. Putin'e yakınlaşabileceği de düşünülebilir. NATO kurucusu bir ülkenin uzaklaşma riski var. Bunu engellememiz gerekir."

Alman vekil, "Neden o zaman üyelik müzakereleri deniliyor?" sorusuna ise net yanıt verdi.

"AMAÇ TÜRKİYE'Yİ ASYA'DAN UZAKLAŞTIRMAK: Bu bizim Türkiye ile birlikte gerçekleşmesini istediğimiz bir süreç. Burada amaç, Türkiye'nin Çin ya da Rusya yerine yönünü Avrupa'ya dönmesi. Sonunda AB'ye katılım bulunmuyor. Uzun vadede bu konu hakkında konuşabiliriz. Şu anda ve öngörülebilir bir gelecekte üyelik kesinlikle sözkonusu değil."

ulusalkanal.com.tr

Türkiye-Rusya arasında yeni dönemin temelleri 9 Ağustos'ta atılacak Dünya Obama: Rusya ile çalışmaya hazırız ama Putin'e güvenmiyoruz Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le yapacağı görüşme öncesi Moskova'dan açıklama Dünya Türk kökenli Kanada vatandaşı Dino Demir, Türkçe konuştuğu için yumruklandı Dünya